Kadın çiftçiler mantar üretecek

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler mantar üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 17:20

Kadın çiftçiler mantar üretecek

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi" (KAÇEP) kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen 'Mantar Yetiştiriciliği Kursu' sertifika töreni düzenlendi.

Çankırı Esentepe Mahallesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Zeki Karaca, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇaycıHalk Eğitim Müdürü Ömer Ulucan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Yılmaz,TKDK İl koordinatörü Emre Akbıyık,SYDV Müdürü Mehmet Akkaya, Çankırı Engelliler Derneği Başkanı Selami Demirci, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitime katılan kursiyer Fethiye Cihat, "Bizlerin kursa katılma amacı ekim mantar yetiştirebilecek birer birey olmaktı. Kurs başlarken bu konuda pek fazla bilgimiz yoktu. Kurs süresince gerek teorik olarak aldığımız bilgiler gerekse uygulamalı olarak yaptığımız çalışmalarla mantar üretebileceğimizi gördük. Artık bizler küçük de olsa bir aile işletmesi kurarak mantar üretimi yapabilecek ve aile bütçesine katkıda bulunabilecek durumdayız. Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Müdürlerim sizlerin katkılarıyla daha büyük işletmeler kurabilir daha fazla üretim yapabiliriz. Katkılarınızı bekliyoruz. Kurs açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımızı sunarım" dedi.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, "Bakanlığımız Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi kapsamında kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak, kadınları tarımsal konulardaki yeniliklerden haberdar etmek amacıyla, eğitim yayım çalışmaları düzenlenmekteyiz. Bugün burada sertifika töreni düzenlediğimiz Mantar Üretimi konulu kursa 13 kadın çiftçimiz katılmıştır. Kurs 24 günde tamamlanmıştır. Kurs süresince Kadın Çiftçilerimize mantarın ticari değeri, insan beslenmesi ve sağlığındaki yeri, kompost yapımı, mantar üretim sistemleri ve Mantar Yetiştiriciliği konularında eğitim verilmiş ayrıca kursiyerlerimiz modern mantar tesislerini ve yetiştiriciliğini yerinde görmeleri için 21 Kasım 2016 tarihinde Karabük'e teknik geziye götürülmüşlerdir. Tüm bu kurslar süresince kadın çiftçilerimize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından günlük ücret ödenmiştir" dedi.

Kursun düzenlemesinde destek olan İl Milli Eğitim-Halk Eğitim Müdürlüğümü'ne, İŞKUR İl Müdürlüğü'ne, Çankırı Belediye Başkanlığı'na ve emeği geçenlere destek ve katkılarından dolayı teşekkür edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!