Deprem bölgesi Çankırı’da afet bilinci eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesi Çankırı’da afet bilinci eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 16:19

Deprem bölgesi Çankırı’da afet bilinci eğitimi

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI (Dha) - Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan ve 1.derece deprem bölgesi olan Çankırı’da afet bilincinin geliştirilmesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28 Şubat Sivil Savunma günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların vatandaşlara ve öğrencilere öğretilmesi amacıyla Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle eğitim programı düzenlendi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin Uluyazı Kampüsünde düzenlenen eğitime programına Vali Mesut Köse, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çakır, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Program, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Çakır’ın sivil savunma ve deprem bilinci konulu konuşmalarıyla başladı.

Vali Mesut Köse de sivil savunmanın önemine değinerek ülke ve milletin geleceği açısından ifa ettiği hayati fonksiyona vurgu yaptı. Vali Köse bu çalışmalarda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sivil Savunma Uzmanı Levent Ulus’un, 'Seferberlik ve Savaş Halinde Sivil Savunma', Jeofizik Mühendisi Abdullah Özçelik’in 'Çankırı’nın Afetselliği ve Deprem Tarihi', Öğretim Görevlisi Selahattin Taylan’ın 'Yönetimde STK’ların Rolü ve Önemi' konulu sunumlarından sonra arama kurtarmada kullanılan ekipmanların tanıtıldığı serginin gezilmesiyle program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!