Çankırılı kadınlar Mehmetçiğe Türk bayrağı gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Çankırılı kadınlar Mehmetçiğe Türk bayrağı gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 17:47

Çankırılı kadınlar Mehmetçiğe Türk bayrağı gönderdi

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Valiliği ve Çankırı Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla kentte miting düzenledi. Programa katılan kadınlar da Afrin'deki Mehmetçiğe Türk bayrağı gönderdi. 
Çankırı'da, Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Perihan Dinç, Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerin kadın temsilcileri önderliğinde TSK'ya destek için miting düzenlendi. Anıt Alanı’nda düzenlenen mitinge, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayrakları ile alanı dolduran kadınlar adına basın bildirisini okuyan Memur-Sen Çankırı Kadın Kolları Başkanı Mehtap Meydaneri, Zeytin Dalı Harekâtı’na manevi destek vermek ve ordunun yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi. 
Bugün olduğu gibi tarihte de acıyla bilenen, sabırla yoğrulan, evlatlarıyla sınanan bir milletin kadını olduklarını belirten Meydaneri, şunları söyledi:
"Türk milletinin yüksek varlığına nereden bir tehlike gelecek olsa, işte o vakit biz Türk kadınları, erkeklerinin ve evlatlarının, vatanının ve bayrağının yanında her daim hazır bekleriz. Bir asır önce vatan müdafaasında, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, dün 15 Temmuz'da olduğu gibi, aynı inançla bugün de Afrin'deki Mehmetçiğimiz için bir olduk. Unutulmamalıdır ki bu ülke kadınları çetindir, Anadolu kadını Türk ordusunun doğal askeridir. Bizler, 'Vatan sağ olsun' diyen kınalı kuzular yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu vatan uğrunda, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa sel olup koşan gözü pek evlatlarımız ile gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki Afrin'de de barış, güven ve huzur dolu günler yakındadır."  
Konuşmanın ardından Çankırılı kadınlar burada temsili olarak elleri ile Türk bayrağı dikti. Dikilen iki bayraktan biri göndere çekilirken diğer Türk Bayrağı da Afrin'e gönderilmek üzere Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ergin Yılmaz'a teslim edildi. Daha sonra şehitler için dua edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!