Çankırı'da 8 bin fidan toprakla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda 8 bin fidan toprakla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 12:18

Çankırı'da 8 bin fidan toprakla buluşacak

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI,(DHA) ÇANKIRI İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından fidan dikimi ve bakımı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, müdürlük yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda konuşan İl Müdürü Osman Çakır, 2018 yılında fidan dikimi sezonu boyunca 3 bin 500 tane ceviz fidanı, bin 400 tane elma fidanı, bin 500 tane asma ve diğer çeşitler olmak üzere toplam 8 bin fidanı toprakla buluşturmak istediklerini söyledi. Çakır, hedeflerinin fidanları meyve ağaçlarına dönüştürmek olduğunu aktararak, "Amacımız milli servetimiz olan fidanlarımızı meyveye dönüştürmek. 1 lirada verseniz, yüz bin lira da verseniz bizim için parasal değeri önemli değil. Fidanlarımız önemli. Fidanların dikimi, bakımı, beslenmesi, budaması bu süreçte de meyveciliği geliştirmek açısından her türlü desteği vereceğiz" dedi.
Programın ardından katılımcılara ve basın mensuplarına fidan dağıtımı gerçekleştirildi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!