Başkan Dinç: Şehir kültürümüzün mayası Yaran kültürüdür

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dinç: Şehir kültürümüzün mayası Yaran kültürüdür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 12:02

Başkan Dinç: Şehir kültürümüzün mayası Yaran kültürüdür

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- AHİLİK Komitesi, 30. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti. Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve Birlik üyeleri ile Çankırı Ticaret Odası Başkanı Sadullah Erdem'in katıldığı komite, elinden gelen tüm desteği gösterdiği için Dinç'e teşekkürlerini iletti. 
Ahilik Kutlamalarını her yıl başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Yılın Ahisi seçilen Demirci Ustası İsmail Dede, Yılın Kalfası Oto-Boya alanında çalışan Hasan Budak ve Yılın Çırağı Oto Tamiri Ustası Çırağı Burak Temur'u tanıttı. Karadeniz, Ahilik ve Yaran kültürüne sahip çıkmasından dolayı Dinç'e teşekkür etti. 
Belediye Başkanı İrfan Dinç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kültür bambaşka bir kültür. Bizim medeniyetimizin mayası şehir kültürü, şehir kültürümüzün mayası da Yaran kültürüdür" dedi. Yaran kültüründe alnı, yüzü, ve kapısının açık, eline, diline ve beline hakim olmanın bu kültürün kolonları olduğundan bahseden başkan Dinç, şunları söyledi:
"Bu kolonları güçlendirmemiz lazım. Yerel dinamikler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz fakat yetmez. Birçok ciddi çalışmanın siyasi dinamikler eli ile gerçekleştirilmesi lazım. Eline, diline, beline sahip çıkanlar bu iş için daha fazla kafa yormalı. Kültürümüzü, Türkiye'nin ve dünyanın gündemine taşıyacak organizasyonlar yapmalıyız. Bu, bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Bizim ecdadımızdan Allah bin kere razı olsun. İnanılmaz bir miras bırakmışlar bize. Bu mirasın kıymetinin herkes farkında olmalı. Somut olmayan kültürel mirasımızın korunması ve yaşatılması için öteden beri çalışmalar yapıyoruz. Yaran kültürümüz sunum şekli, koreografisi, adabı ve ağırlaması ile öne çıkan bir kültür. Bizim kültürümüzün içinde muhabbet var.  Öz kültürümüzün Ahilik boyutu Kırşehir'de ise Yaran Boyutu da Çankırı'dadır. Bu kültür daha fazlasını hak ediyor."
Ziyaret sonunda Dinç'e Ahilik Komitesi tarafından çiçek verilydi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!