Baharla birlikte leylekler de yuvalarına döndü

Güncelleme Tarihi:

Baharla birlikte leylekler de yuvalarına döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 17:03

Baharla birlikte leylekler de yuvalarına döndü

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA) - BAHARIN habercilerinden olan leylekler, artık yuvalarına gelmeye başladı. Sıcak kıtalardan Çankırı'nın Ilgaz ilçesi İnköy'e gelen leylekler, yuvalarında ilk onarıma da başladılar.
Leylekler, yuva etrafından topladıkları dal parçaları ve diğer artıklarla kıştan zarar gören yuvalarını onarmaya başladılar.Tüm hazırlıklar, yeni yavrular için yapılmaya başlandı.Onların güvenliğini sağlamak için yuvanın konumunu güvenli hale getirmek için  ebeveyn leylekler çalışmaları hızlandırdılar. Leyleklerin, yumurtaların ve doğacak yavruların güvenliğini korumak istedikleri belirtildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çankırı Orman Su İşleri Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü verilerine göre, Çankırı'da merkez, Kızılırmak, Şabanözü, Yapraklı, Çerkeş, Orta, Atkaracalar ve Ilgaz ilçelerinde 63 köyde aktif vaziyette Yüksek Gerilim direği, elektrik direği, çatı, cami, telefon direği ve kayalıklarda olmak üzere 224 yuva bulunduğu belirtildi. 24 yuva ile Kızılırmak ilçesinin ilk sırada yer aldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!