Temiz Biga için ikinci Çöp Taksi alındı

Güncelleme Tarihi:

Temiz Biga için ikinci Çöp Taksi alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 14:30

Temiz Biga için ikinci Çöp Taksi alındı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesinde Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık’ın 'Temiz Biga' hedefiyle başlattığı çalışmalar kısa sürede meyvelerini vermeye başladı.
Biga’da, 72 yeraltı çöp konteyneri ile görüntü kirliliği sona erdi ve kötü koku büyük oranda azaldı. Yoğun talep gören Çöp Taksi uygulaması başarılı sonuçlar verince ikinci Çöp Taksi de alındı. Böylece iki bölgede Çöp Taksi hizmet vermeye başladı. Taşıma kapasitesi 1 ton olan Çöp Taksiler, haftanın 6 günü boyunca Çarşıiçi ve Kocabaş Çayı’nın Şirintepe ve Yeniceköy Mahallelerini de kapsayan yakasında sabah 08.00, akşam 17.00 saatleri arasında görev yapacak. Çöp Taksi hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 153 numaralı telefona ulaşarak bilgi vermeleri yeterli olacak.
Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6 çöp aracı 6 bölgede sabah 07.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında aralıksız çöp topluyor. Çöp aracının giremediği sokaklarda ise traktörle çöpler taşınıyor. Her bölgede 2 süpürge görev yapıyor. Ayrıca çarşı merkezinde sabit 8 görevli kaldırımları ve yolları temiz tutuyor. İki büyük süpürge aracı ve bir küçük süpürge aracı yolları ve kaldırımları belirli aralıklarla temizliyor. Geri dönüşüm atıklarını toplamakla görevli 2 araç çalışıyor. Pazar günleri 3 araç sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında çalışıyor. Hafta sonları dışında gece mesaileri de devam ediyor. Saat 18:30'da başlayan gece mesaisi sabah 02:30'a kadar sürüyor. 2 geri dönüşüm toplama aracı da akşam mesaisine 16.00'da başlıyor ve gece 12.00'de akşam mesaisini tamamlıyor. 72 çöp konteyneri yeraltına alınırken, toplamda 2 bin 55 çöp konteyneri bulunuyor.
Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!