MÜSİAD: Moody's'in kararını soğukkanlılıkla değerlendirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD: Moodysin kararını soğukkanlılıkla değerlendirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 12:28

MÜSİAD: Moody's'in kararını soğukkanlılıkla değerlendirmeliyiz

Haberin Devamı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e indirmesinin soğukkanlı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtip, "Bu noktada ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları, kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirerek, tüm dünyaya en güzel cevabı vermek olmalıdır" dedi.

Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da başlatılan negatif izleme sonucu "Baa3"ten "Ba1"e revize edildiği bildirilmiş, not görünümü "durağan" olarak belirtilmişti. MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak değerlendirmede bulundu. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu Ba1'e düşürmesini soğukkanlılıkla değerlendirmek gerektiğini belirten Yıldız, "Daha iki gün önce, bir ay içerisinde yeni bir değerlendirme yapılacağı söylendikten hemen sonra açıklanan bu kararın, objektiflikten uzak ve siyasi değerlendirmeler içermesi güçlü bir olasılıktır. Bu karara rağmen, biz, ülkemize ve ekonomimize güveniyor ve bu şoku da atlatarak yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Bu noktada ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları, kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirerek, tüm dünyaya en güzel cevabı vermek olmalıdır" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkelerin ve şirketlerin borç maliyetini artıran kararları, bugüne kadar birçok ülkenin yaşadığı ekonomik krizin sebebi olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Bu vesileyle, değerlendirme kuruluşlarının, ülkelerin yatırım notu üzerinde yaptığı değerlendirmelerin de sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerinin de masaya yatırılması, hem onların da kredibilitelerinin sağlıklı bir zemine oturması, hem de yanlış değerlendirmelerinin faturalarının haksız bir şekilde ülkelerin üzerine getirdiği yüklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!