Endonezya Başkonsolosu Sudradjat'tan, Rektör Acer’e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Endonezya Başkonsolosu Sudradjattan, Rektör Acer’e ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 13:07

Endonezya Başkonsolosu Sudradjat'tan, Rektör Acer’e ziyaret

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'i ziyaret eden, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat, Endonezya Cumhuriyeti ile ÇOMÜ arasındaki akademik işbirliklerinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Konsolos Sosyal ve Kültürel İlişkiler Bakan Danışmanı Iwan Wijaya Muyatno ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Ümit Güder'in de hazır bulunduğu ziyarette, Endonezya Cumhuriyeti ile ÇOMÜ arasındaki akademik işbirliklerinin artırılması konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. ÇOMÜ'de öğrenim görmekte olan Endonezya Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin sayısının arttırılması konusunda tanıtım faaliyetlerinin ve ÇOMÜ'nün Endonezya'da görünürlüğünü sağlayacak diğer etkinliklerin organize edilmesi konusunda fikir alışverişi sağlandı.

Uluslararasılaşmanın üniversiteler bağlamında önemine değinen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer,  “Bu gerçekten hareketle üniversitemizin dış ilişkilerini güçlendirmek için yoğun bir çalışma yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda son üç yılda uluslarası öğrenci sayısı 492’den 1600’e yükseldi. Endonezya Üniversiteleri ve üniversitemiz arasında ikili işbirliğinin artırılması ve Mevlana anlaşmalarının oluşturulabilmesi için yapılacak çalışmalarda bir iletişim ağının oluşturulması önemli olacak" dedi.  

Başkonsolos Herry Sudradjat ise “Endonezya'da Türkiye'ye olan ilgi gittikçe artıyor. Endonezya vatandaşları yaşam şartları, doğal ve tarihi değerleri ile eğitim kalitesi nedeniyle Türkiye'yi sadece turistik açıdan değil aynı zamanda üniversite eğitimi açısından da bir alternatif olarak görmeye başladı. Kültürel değerlerdeki benzerlikler nedeniyle Endonezyalı öğrenciler Türkiye'de yabancılık çekmiyor ve burada bulundukları için çok mutlular” dedi. 

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!