Lapseki Belediyesi'ne yeni bina

Güncelleme Tarihi:

Lapseki Belediyesine yeni bina
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 19:07

Lapseki Belediyesi'ne yeni bina

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Lapseki Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.
Cumhuriyet Mahallesi Köprübaşı Mevkii'nde yapımını başlanan Lapseki Belediyesi'nin yeni hizmet binası için temel atma töreni düzenlendi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, belde belediye başkanları, idari amirler, il genel meclis üyeleri, muhalefet partisi ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.
İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Yılmaz, ilçede sürdürülen alt ve üst yapı yatırımlarıyla birlikte devlet destekli projelerin sürdüğünü ifade etti.
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise kısa süre önce temeli atılan Avrupa ve Asya kıtalarını bir kez daha birleştirecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nden bahsederek konuşmasına başladı. Turan, konuşmasında referandumda evet oyu kullanılması için halka çağrı da yaptı.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise darbe girişimini hatırlatarak, "Bu millet canını ortaya koyarak istiklal mücadelesini verdi. Bizler de bu yaşananlardan ders alarak yarınlarımızı inşa edeceğiz. Lapseki Belediyesi'nin park açılışında ismini '15 Temmuz Şehitler Parkı' olarak belirlemesi aziz şehitlerin hatırasının yaşanmasına vesile olacaktır. Ben şehit olanlara Allah'tan rahmet dilerken yaralı olan ve tedavileri devam eden şehitlerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Protokol üyeleri sahneye davet edilerek İl Müftüsü Arif Gökçe'nin duasıyla Belediye Hizmet Binası-Kültür Merkezi temel atma merasimi gerçekleştirildi.
Öte yandan; Lapseki sahilinde bulunan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı katkılarıyla yapılan 15 Temmuz Şehitler Parkı açılışı ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun programıyla da kentte düzenlendi.

Orhan AKTUĞ / LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!