Kızılay Gelibolu Şubesi'nden kan bağışçılarına madalya

Güncelleme Tarihi:

Kızılay Gelibolu Şubesinden kan bağışçılarına madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 22:34

Kızılay Gelibolu Şubesi'nden kan bağışçılarına madalya

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’nde, Türk Kızılayına gönüllü olarak kan bağışında bulunan kişiler, madalya ile ödüllendirildi.

Güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli olarak gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla bir program organize eden Türk Kızılayı Gelibolu Şubesi, kan bağışçılarını bir araya getirdi. Gelibolu’da yaşayan 34 gönüllü kan bağışçısı altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.

Kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen törende, 35 kez kan bağışlayanlara altın, 25 defa kan bağışlayanlara gümüş, 15 defa kan bağışlayanlara ise bronz madalya verildi. Kan bağışı programında, Şube Başkanı Fahrettin Öztürk ve yönetim kurulu üyelerince 1 kişiye altın, 4 kişiye gümüş ve 29 kişiye de bronz madalya verildi.

Kızılayın ilk kan bağış merkezini 1957 yılında açtığını belirten Türk Kızılayı Gelibolu  Şube Başkanı Fahrettin Öztürk, “Tabi kan aslında tıbbi açıdan da çok önemli olay. Kan bağışlayarak büyük bir hayır yapıyorsunuz. Bu anlamda ne kadar teşekkür etsek azdır. Türk halkına, milletimize, ülkemize yakışır şekilde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Gönüllü bağışçılar olmadan başarı elde edilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Şube Başkanı Fahrettin Öztürk, “Biz aracıyız, asıl işi yapan sizlersiniz. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyoruz. Biz de üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Hepiniz birer kahraman, hayırseversiniz. Kan bağışının önemini çocuklarımıza da öğretmeliyiz. Biliyorsunuz ki en son 65 yaşına kadar kan alabiliyoruz. Birilerinin, bu mübarek işi devam ettirmesi gerekiyor. Bu nedenle kan bağışına giderken çocuklarınızı, torunlarınızı da yanınızda götürün ki görsünler, öğrensinler” dedi.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!