Kazada ölen gazeteci Orhan Mutay toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölen gazeteci Orhan Mutay toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 16:03

Kazada ölen gazeteci Orhan Mutay toprağa verildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de, refüjü aşarak taklalar atarak tarlaya uçan otomobilde yaşamını yitiren emekli gazeteci 53 yaşındaki Orhan Mutay, son yolculuğuna uğurlandı.
Yönetimindeki 17 ZG 711 plakalı otomobille dün (perşembe) Çanakkale'den Ezine yönüne giden Mahir Binzet, Yeni Mahalle Mevkii'nde direksiyon kontrolünü yitirdi. Refüjü aşan otomobil, karşı şeride geçip yoldan çıktıktan sonra takla atarak tarlaya düştü. Hurdaya dönen otomobilde, sürücü Mahir Binzet yaralandı, emekli gazeteci Orhan Mutay ise öldü.
TÖREN DÜZENLENDİ
Kentin duayen gazetecilerinden Mutay'ın ölümü, ailesi, yakınları ve meslektaşları tarafından üzüntüyle karşılandı. Mutay'ın bu sabah hastane morgundan cenazesi ilk olarak uzun yıllar çalıştığı Çanakkale Olay Gazetesi önüne getirildi. Burada Mutay için veda töreni düzenlendi. Çanakkale'nin CHP'li Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan da törene katıldı. Gazete çalışanları ve törene katılanlar, Mutay'ın tabutu üzerine kırmızı karanfiller bıraktı.
Gazeteci Mutay için daha sonra cuma namazına müteakip 18 Mart Camii'nde cenaze namazı kılındı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP'li Milletvekilleri Muharrem Erkek ile Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, meslektaşları, sevenleri ve aile bireyleri cenaze namazına katıldı. Mutay'ın ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Namazının ardından Mutay'ın cenazesi, şehir mezarlığına defnedildi.
Mutay'ın ölümünden saatler önce sosyal medya hesabından, "Var mı ki; Tanrı'dan yukarı, mezardan aşağı? Toparlan ey ruhum gidiyoruz er ya da geç. Vakti, saati geldiğinde. Sen yukarı, bense aşağı!" şeklindeki paylaşımı dikkat çekmişti.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!