Gelibolu’da 'Atatürk, Milli Egemenlik ve Dünya Barışı' yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu’da Atatürk, Milli Egemenlik ve Dünya Barışı yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 11:52

Gelibolu’da 'Atatürk, Milli Egemenlik ve Dünya Barışı' yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere üç dalda yapılan "Atatürk, Milli Egemenlik ve Dünya Barışı” konulu yarışma sonuçlandı.

Gelibolu Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu ve heyecanını aşılamak, çocukların resim, şiir ve kompozisyona olan ilgilerini desteklemek için ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği şiir yarışmasına 83, resim yarışmasına ise 124 eser başvurdu. Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Çoban, Deniz Cankara ile edebiyat ve resim öğretmenlerinden oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi. Buna göre, ilkokullar arası şiir kategorisinde 75’nci Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ali Mete Bulut birinci, Piri Reis İlkokulu’ndan İrem Doğan ikinci, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu’ndan Yağmur Ece Koşar üçüncü oldu. Bu dalda mansiyon ödülüne 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ilgaz Yavuz’un eseri layık görüldü.

Aynı kategoride ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında ise 100’ncü Yıl Barış Ortaokulu öğrencisi Fatma Öcal birinci olurken, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Elif Nur Acar ikinci, 100’ncü Yıl Barış Ortaokulu’ndan Fatmanur Çakal üçüncü oldu. Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Beyza Özcan’ın eseri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise ilk üç sırayı 100’ncü Yıl Barış Ortaokulu öğrencileri elde etti. Birinciliği Fadime Çakal, ikinciliği Ilgın Sunay ve üçüncülüğü İsmail Barış Gümüş elde etti. Mansiyon ödülüne Namık Kemal Ortaokulu’ndan Beyza Özcan layık görüldü.

Öte yandan ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim dalında, ilkokullar arasında Piri Reis İlkokulu’ndan Hilal Örenci birinci, 26 Kasım İlkokulu’ndan Fatma Hilal Çalışkan ikinci, 75’nci Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Nisa Nur Gülseren üçüncü oldu. Gazi Süleyman Paşa İlkokulu’ndan Melis Su Mandacı bu dalda mansiyon ödülüne layık görüldü.

Aynı kategoride ortaokul öğrencileri arasında Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu’ndan Sena Geçdoğan birinci, 100’ncü Yıl Barış Ortaokulu’ndan Gökçe Aykut ikinci, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Elif Rana Karabacak ise üçüncü oldu. Mansiyon ödülüne de jüri tarafından Yahya Çavuş Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Hasan Hayat layık görüldü.

Dereceye giren öğrencilerin, ödüllerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü düzenlenecek olan törende alacakları belirtildi.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!