Evlilikler Azaldı, Boşanmalar Arttı

Güncelleme Tarihi:

Evlilikler Azaldı, Boşanmalar Arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 11:03

ÇANAKKALE’DE, BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE EVLİLİK ORANI AZALIRKEN, BOŞANMALARDA YÜZDE 20’LİK ARTIŞ GÖZLENDİ. TÜRKİYE’DE, KABA EVLENME HIZININ EN DÜŞÜK OLDUĞU İL İSE BİNDE 5,93 İLE ÇANAKKALE OLDU.

Çanakkale’de, bir önceki yıla göre evlilik oranı azalırken, boşanmalarda yüzde 20’lik artış gözlendi. Türkiye’de, kaba evlenme hızının en düşük olduğu il ise binde 5,93 ile Çanakkale oldu.
Çanakkale’de evlenen çiftlerin oranı, bir önceki yıla göre yüzde 5,1 azaldı. Boşanmalarda ise yüzde 20,6 artış oldu. Bir yıl içinde gerçekleşen evliliklerin sayısının evlenebilecek yaştaki
nüfus sayısına bölünerek elde edilen ‘Kaba evlenme hızı’nın en düşük olduğu il ise binde 5,93 ile Çanakkale oldu. Çanakkale’de ilk evlilik yaşı da Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı. Türkiye genelinde ilk evlenme yaşı ortalama erkeklerde 26,8 kadınlarda 23,6 iken Çanakkale’de bu yaş ortalaması erkeklerde 27,1 kadınlarda ise 23,9 oldu.
Erkeklerde en fazla evlilik 25-29 yaşları arasında ‘lise ve dengi’ okul mezunlarında görülürken, kadınlarda ise en yüksek oran 16-19 yaş aralığında ‘ortaöğretim ve dengi’ okul mezunlarında görüldü. Çanakkale’de, kadınlar daha çok 20 - 24 yaş aralığında evlenmeyi tercih ederken erkeklerde en çok evlilik 25 - 29 yaş aralığında gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!