Engelliler Haftası Gelibolu’da Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Haftası Gelibolu’da Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 10:36

ÇANAKKALE’NİN GELİBOLU İLÇESİNDEKİ YAHYA ÇAVUŞ GÖRME ENGELLİLER İLK VE ORTAOKULU’NDA ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nda Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Programa Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Yücesoy, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Eligül, ilçe müftüsü İbrahim Özler, Kurum Müdürleri, komutanlar ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Ali Demirdağ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demirdağ “sizlere engelliler haftasının tarihçesinden bahsetmek istemiyorum, bunun yerine kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğretmen ve toplumun yüzde 12’den fazlasını oluşturan engelli kardeşlerimize gerçek engelleri bizler çıkardığımız halde bunun farkında olmadığımızı ifade etmek istiyorum. Ankara Gazi Öğretmenevi’nde yapılan bir toplantıda engellilerin sorunları görüşülür. Ortopedik engelli bir milli sporcumuzda toplantıya katılır ve beklentileri sorulduğunda, ‘buraya gelirken arkadaşlarım beni kucaklayıp yukarıya çıkardılar. Sizden ne beklentim olsun ki’ diye çok anlamlı ve ironi dolu bir cevap verir. Yine engelli geçişi için ayrılmış yerlere park etmiş araçlar, engelliler hesaba katılmadan yapılan kamu binaları, toplu taşıma araçları, çoğumuzun anlamını bile bilmediği sarı renkli kaldırım taşlarının esnaf ve araçlar tarafından işgal edilişi gibi sonradan icat ettiğimiz yüzlerce engelden hangisini sayayım? Sonra da kalkıp engelliler haftası ya da Dünya engelliler günü gibi göstermelik kutlamalar yapıyoruz desem her halde maksadımı aşıyor olmam. Bize düşen asıl görev, gölge etmemek, engelli kardeşlerimizin bu toplumda normal insan olarak yaşamalarına engel çıkarmayarak gerçek engelli haline gelmemek olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.
Program günün anlam ve önemini belirten konuşması yapan öğrencilerden Ercan Ünlü ile devam etti.6/A sınıfı öğrencisi Batuhan Kaymakçı’nın ‘Memleket İsterim’ adlı şiiri okumasıyla duygusal anlar yaşandı. Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinden Kübra Öz ve Rümeysa Ötü ‘Vuslat’ adlı şiiri okudular. Ardından yine okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları ront gösterisi (Müzikli oyun) Serdar İnce ve Kadir Ada tarafından sunuldu. Öğrencilerin ‘Sınavsız hava sahası’ adlı tiyatro gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Son olarak Müzik Öğretmeni Timur Doğan tarafından hazırlanan müzik performansı ile program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!