Dumlupınar şehitleri Gelibolu'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Dumlupınar şehitleri Geliboluda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:44

Dumlupınar şehitleri Gelibolu'da anıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde düzenlenen törende, 4 Nisan 1953'te Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan denizciler anıldı.

Şehit olan 81 denizci için facianın 63'üncü yılında düzenlenen anma törenleri Gelibolu'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törenlere, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Çanakkale Boğaz Komutanlığı'nı temsilen Yüksek Mühendis Albay Cihangir Yüksel, 18'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail Gürgen, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Feridun Yaşbek ve davetliler katıldı. Gelibolu Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Temsilcisi Kemal Dalgıç, Refah, Atılay ve Dumlupınar Denizaltı şehitlerinin Türk tarihinde gururun ve acının unutulmaz hatırasını tekrar anımsattığını belirterek "Denizaltı kazalarında son sözleri vatan sağolsun diyerek, şehit olan mezarları engin denizler olan bu evlatlarımızın tümünün ölmez hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum" dedi.

CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise Dumlupınar Anıtı etrafında yaptıkları çalışmaların tamamlanmasının ardından törenlerin daha görkemli bir hale geleceğini belirtti. Konuşmaların ardından Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından şiir okundu ve Denizaltıcılar Andı'nın okunmasından sonra Dumlupınar Denizaltısı'nın tarihçesi ve denizaltı kazaları ile ilgili görüntülü sunum yapıldı. Programın ardından özel feribot ile denize açılarak Denizaltı şehitleri anısına protokol tarafından denize çelenk bırakıldı.

Doğan ZELOVA / Gelibolu, (DHA)

Fotoğraf

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!