Düğünde bu kez ilahiler okundu

Güncelleme Tarihi:

Düğünde bu kez ilahiler okundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 14:17

- Her türlü müziğin çalındığı, oyunların sahnelendiği düğünlerin aksine, Lapseki'deki bir düğünde sadece ilahiler okundu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki ilçesindeki bir düğün sadece ilahilere sahne oldu.

Genelde her türlü müziğin çalındığı, oyunların sahnelendiği düğünlerin aksine, Lapseki'de Romanlar tarafından oluşturulan ilahi grubunun kadın üyesinin düğününde sadece ilahiler okundu .

İlçede yaşayan Romanların yaklaşık 15 yıl önce oluşturduğu "Şen Mahalle İlahi Grubu"nun üyesi Fatma Nur Çakır ile bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet Çetin, Lapseki Belediyesi Düğün Salonu'nda dünya evine girdi.

Tekbir eşliğinde salona getirilen Çakır'ı, gruptaki arkadaşları yalnız bırakmadı. Düğün süresince sadece ilahiler seslendirildi.

Grubun Başkanı Cesur Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanlar tarafından oluşturulan grubun Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Fatma Nur kardeşimiz grubumuzun programlarında zaman zaman şiirler okuyup bize destek veriyordu. Biz de kardeşimizin bu mutlu gününe ilahi grubumuzla katılarak davul zurnayla değil, ilahilerle düğününü yaptık. Kendilerine mutluluklar diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gelinin babası Cengiz Çakır ise kızının düğününün ilahilerle yapılmasını istediğini ifade ederek, "Güzel de oldu. Allah mutluluk versin" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!