DİSK Başkanı Uslan, "Taşeron işçiliği arar hale geleceğiz"

Güncelleme Tarihi:

DİSK Başkanı Uslan, Taşeron işçiliği arar hale geleceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:43

DİSK Başkanı Uslan, "Taşeron işçiliği arar hale geleceğiz"

Haberin Devamı

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, 20 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kiralık işçiliğin kölelik işçi düzeni olduğunu öne sürerek "Taşeron işçiliği arar hale geleceğiz" dedi.
DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kiralık işçilik konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdinç Uslan, istihdamla ilgili Türkiye'de son dönemde bazı gelişmeler yaşandığını söyleyerek "Uzun zamandır karşısında durduğumuz ve çıkmamasını istediğimiz kiralık işçiyle ilgili düzenleme yasalaşarak 20 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Biz taşeronla mücadele etmeye çalışırken, 'taşeron işçilik kaldırılsın' derken, bu yeni dönemde taşeronu arar hale geleceğiz. En azından bir şekilde güvenceli çalışmaya devam eden, istediğimiz düzeyde olmasa da bazı haklara sahip olarak çalışan taşeron arkadaşlarımızın yerini maalesef artık kiralık işçi modeli alacak" dedi.
Kiralık işçi modelini örneklerle açıklayan Uslan, Çanakkale'deki Köprübaşı'nda bulunan işçi kahvesini hatırlatarak "Beden gücüne dayalı iş gücü lazım olduğunda, insanlar oradan işçi kiralarlardı. Şimdi bunun devlet eliyle yapılması durumuyla karşı karşıyayız. Maalesef ki artık iş kanununa bakılmaksızın kiralayacağınız işçiyi belirli sürelerde çalıştırarak iş akdine son verebileceksiniz. 1 ay, 15 gün, 3 ay ve 5 ay gibi çalışma süreleri sonunda bir yıllık çalışma süresini doldurmadığı için kişi bazı haklar elde edemeyecek. Sağlık güvencesinin belirsiz olduğu tam anlamıyla ucuz iş gücüne yönelik bir uygulama Türkiye'de hayata geçirildi. Biz buna kölelik işçi düzeni diyoruz. Maalesef ki gerek siyasi anlamda gerekse toplumsal anlamda arkamızda destek görmeden sürdürdüğümüz bu mücadelemizi DİSK olarak yine sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!