Çsatt Anadolu Şehitleri’nin Huzurunda

Güncelleme Tarihi:

Çsatt Anadolu Şehitleri’nin Huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:46

ÇSATT ÜYELERİNDEN ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale Muharebeleri sırasında Anadolu Yakasında şehit olan askerleri Anadolu Yakası Şehitlik Ziyareti’ni gerçekleştirdi.
ÇOMÜ Eğitim Fakültesi önünde üyelerin toplanması ile başlayan etkinlik, Esenler Mahallesi’nde bulunan Hastanebayırı Şehitliği’ndeki anma programıyla devam etti. Daha sonra etkinliğe Askeri Bölge içerisinde bulunan ve ancak özel izinle girilebilen Barbaros Şehitliği ve Nara Kalesi’ni ziyaret edilerek devam edildi. ÇSATT gönüllüleri Nara Kalesi ziyaretinden sonra 2 yıl boyunca tadilatta kalan ve daha bu dönem içerisinde ziyarete açılan Çimenlik Kalesi’ni ve sonrasında Nusrat Mayın Gemisi’ni ziyaret etti.
ÇSATT üyeleri daha sonra 18 Mart 1915 günü düşman donanmasına geçit vermeyen Anadolu Hamidiye Tabyası’nın şehitliğini ziyaret etti. Gerek yerde gerekse araçlarda yapılan anlatımlarla üyeler hem bilgilendi hem de keyifli bir ziyaret geçirdiler. Buradan sonra etkinliğe sırasıyla Dardanos Bataryası, Hasan-Mevsuf Şehitliği, Kumkale Şehitliği, Tarihi Kumkale Türk Mezarlığı ziyaret edilerek devam edildi. Son olarak İntepe Şehitliği ziyaret edildi ve Turgut Reis Bataryası’nda etkinlik sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!