ÇOMÜ’deki yabancı öğrenciler ata sporu okçuluğu öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’deki yabancı öğrenciler ata sporu okçuluğu öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:05

ÇOMÜ’deki yabancı öğrenciler ata sporu okçuluğu öğrenecek

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ortaklığıyla düzenlenen projeyle, ÇOMÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, ata sporu olan okçuluğu öğrenecek.

ÇOMÜ’de öğrenim gören uluslar arası öğrenciler, ata sporu olan okçuluğu öğrenmeye hazırlanıyor. Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Deniz Ünver, beraberinde uluslararası öğrencilerle birlikte ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ederek, proje çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilerin ziyaretinde bir üniversitenin sadece kendi çevresine sıkışıp kalmaması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “ÇOMÜ’nün eğitimde ve bilimde dünya üniversitesi olması için çalışıyoruz. Ülkemizde farklı ülkelerden 88 bin civarında öğrenci bulunuyor. Üniversitemizde de son iki yılda uluslararası öğrenci sayısında büyük bir artış oldu. Ünivesitemizde sadece birkaç sporun değil de çok farklı spor dallarının yapılabilmesi için çalışmalar başlattık. Kampüste bu yıl kullanılır hale gelecek olan bir okçuluk alanı oluşturacağız. Ata sporumuz okçuluk vasıtasıyla da uluslararası öğrenciler kültürümüzü daha iyi tanıyacak” dedi.

ÇANAKKALE/DHA
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!