ÇOMÜ'de TÜBİTAK projeleri bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde TÜBİTAK projeleri bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 14:19

ÇOMÜ'de TÜBİTAK projeleri bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Proje Koordinasyon Merkezi ile TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) işbirliğiyle proje destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TÜBİTAK Projeleri bilgilendirme toplantısı Çanakkale'deki Troia Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek'in yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, üniversitelerde proje üretmenin önemine değinerek, üniversitelerin eğitim öğretim vermek dışında en önemli görevlerinden birisinin araştırma yapmak olduğunu söyledi. Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ise proje koordinasyon merkezini ve merkezin faaliyetlerini tanıttı. Yrd. Doç. Dr. Örnek, ÇOMÜ'nün projeler anlamında hangi noktada olduğunu ve kalite odaklı, yenilikçi ve girişimci bir üniversite olmak için yapılması gerekenleri aktardı. 'Yenilikçi ve Girişimci Üniversite Endeksi-Teknoloji Transfer Ofisi' başlıklı bir sunum gerçekleştiren Proje Koordinasyon Merkezi'nden Yücel Baştan, konuyla ilgili olarak ÇOMÜ'nün bulunduğu nokta hakkında bilgilendirmede bulundu.
TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu Uzmanları Alperen Karataş ve Hamidullah Tarhan, proje destek grupları, proje değerlendirme süreçleri ve proje başvurusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!