ÇOMÜ, Sırbistan ve Bosna Hersek’teki liselerde tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ, Sırbistan ve Bosna Hersek’teki liselerde tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 17:18

ÇOMÜ, Sırbistan ve Bosna Hersek’teki liselerde tanıtıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Sırbistan ve Bosna Hersek’in çeşitli okullarında Boşnak ve Arnavut öğrencilere tanıtıldı.

ÇOMÜ, Balkanlar’da en çok tanınan üniversite olma hedefiyle bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü’nden Zija Shehi, Ömer Tatlı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Tuncay Ak ve Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü’nden Can Alper İnal, Balkan coğrafyasında Sırbistan’ın güneyindeki Preseva bölgesinde Preseva Müftüsü Fikret Limani’yi ziyaret etti. Ardından İsa Beg İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ÇOMÜ'yü tanıttı.

Ardından Sırbistan’ın Boşnak Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesindeki Novi Pazar şehrine geçen heyet burada Ekonomska Trgovina Lisesi, Gimnazia Novi Pazar, Medicinska Skola liseleri ile Sinan Begova Medresesi’nde öğrencilere Çanakkale ve ÇOMÜ'yle ilgili bilgiler aktardı. Sırbistan’ın Prije Polje şehrinde Bakiye Hanum Medresesi ile Tutin şehrinde Tutin Kız İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere, tanıtım filmi ve broşürlerle ÇOMÜ anlatıldı.

Bosna Hersek’in Zenica şehrinde Druga Gimnazia Zenica ve Ekonomska Skola liselerinde tanıtım faaliyetlerini gerçekleştiren heyet, Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovic ve Yunus Emre Enstitüsü Mostar Şube Müdürü Yunus Dilber ile Busovaca şehrinde Sarajevo Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cazım Hadzimejlic ile bir araya geldi. Heyet, ÇOMÜ'nün Bosna Hersek’te gerçekleştirmek istediği faaliyetlere dair görüş alışverişinde bulundu.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!