Çokal Barajı'ndan Gelibolu'ya ilk su verildi

Güncelleme Tarihi:

Çokal Barajından Geliboluya ilk su verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 15:46

Çokal Barajı'ndan Gelibolu'ya ilk su verildi

Haberin Devamı

Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde yapımı tamamlanan Çokal Barajı'ndan, test çalışmalarının ardından ilk su verildi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Edirne 11'inci Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yapımı tamamlanan 204 milyon metreküp depolama kapasiteli, 54 yerleşim birimine içme ve kullanma suyu sağlayacak Çokal Barajı'nda, test çalışmaları sonlandı. Ardından dün itibariyle, 4 noktaya ilk su verildi. Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği ile Gelibolu Belediyesi'nin Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, bayramda tatilcilerin gelmesiyle birlikte artan nüfusa bağlı olarak su sorunu yaşanmaması için ekipleriyle birlikte hafta sonu yoğun bir mesai harcadı. Ana pompa istasyonunun çalıştırılmasının ardından dün saat 00.30'dan itibaren barajdan Gelibolu, Kavakköy, Evreşe ve Şarköy'e ilk su transferi başarıyla sağlandı.
Diğer yandan Fındıklı Köyü yolu üzerinde bulunan ve kaynaklardan toplanan suyu Gelibolu ilçe merkezine iletilmesini sağlayan 2 bin metreküplük ana depoya barajdan gelen suyun by-pass yoluyla verilmesi sağlanarak, cumartesi gecesinden itibaren basınç dengelenmesi, hava tahliyesi ve hat temizliği de yapıldı.
Çalışmaları baştan sona yerinde inceleyen Başkan Özacar, su birliği üyesi belediye meclis üyeleriyle birlikte 2 binlik depoda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Özacar, Çokal Barajı'nın Gelibolu'nun içme suyu ihtiyacına büyük destek sağlayacağını belirterek, "Gelibolu'nun içme, kullanma ve endüstri amaçlı su ihtiyacı Tayfur Barajı, Kaynarca ve Münipbey tesisleri, Karainebeyli sondaj kuyuları ile birlikte Çokal Barajı'ndan sağlanmaktadır. Söz konusu kaynaklardan elde edilen suyun güvenilir, kaliteli, standartlara uygun ve kesintisiz olarak Gelibolu halkına sunulması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!