Çardak'ta pehlivanlar güreşti

Güncelleme Tarihi:

Çardakta pehlivanlar güreşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 11:01

Çardak'ta pehlivanlar güreşti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi'nde bu yıl 284'üncüsü yapılan tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan,  finalde rakibi Ali Rıza Kaya'yı yenen Ali Gürbüz oldu.

Lapseki'de 284'üncüsü düzenlenen Çardak Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Çardak Belediyesi binası önünde düzenlenen tören ile başladı. Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ve güreş ağası Ahmet Acar, kortej ile birlikte Çamlık Er Meydanı'nda  bulunan güreş alanına gitti. Güreşleri üçbin civarında seyirci ile birlikte Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, siyasiler ve sporseverler izledi.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Çardak güreşlerinin ülkemizdeki en eski güreşler arasında bulunduğunu belirtti. Çamlık alanında bulunan güreş sahasında 54'ü başpehlivan olmak üzere değişik boylarda 750 pehlivan güreşti. Güreşlerde finalde Ali Rıza Kaya'yı yenen Ali Gürbüz, 284'üncü Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Başpehlivan unvanını kazandı.

Orhan AKTUĞ / LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!