Çanakkale'de Tarla Günü'nde arpa hasadı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede Tarla Gününde arpa hasadı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 15:08

Çanakkale'de Tarla Günü'nde arpa hasadı yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Erenköy Yeni Mahalle'de düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde, arpa çeşitlerinin hasadı gerçekleştirildi. 

Çanakkale Merkeze bağlı Erenköy Yeni Mahalledeki Tarla Günü etkinliğine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Cem Egesel, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Aydın İmamoğlu, Teknik Personel, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürleri, muhtarlar, tarım ve tohumculuk alanında çalışan özel firmalar ve üreticiler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca, Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirilmiş olan yeniliklerin çiftçilere ulaştırılmasını sağlamak amacıyla 2012 yılından itibaren Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi faaliyete geçirilmiştir. Söz konusu proje kapsamında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile yeni geliştirilen arpa çeşitlerinin üreticilerimize tanıtılması amacıyla 2012 yılından bu yana ilimizde arpa çeşit demonstrasyonları farklı lokasyonlarda kurulmakta ve sonuçları düzenlenen tarla günleri ile üreticilerimize duyurulmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından hasada geçildi. Hasat sonucunda arpa çeşitlerinden Bayrak ve Bürküt’ten 520’şer kilo, Troya’dan 512 kilo, Sancak’tan 432 kilo ve yerli çeşitten 472 kilo ürün elde edildi.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!