Çanakkale'de maraton heyecanı yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede maraton heyecanı yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 12:34

Çanakkale'de maraton heyecanı yaşanacak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de, Turkcell'in ana sponsorluğunda "Barış için Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 2'inci kez düzenlenecek Turkcell Gelibolu Maratonu, 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek.
Turkcell Gelibolu Maratonu, dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşecek. Turkcell Gelibolu Maratonu'na birçok ülkeden atlet katılırken, halk koşusu da dahil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek. "Barış için Koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinlik için tanıtım fuarı açıldı. İskele Meydanı'ndaki açılışa; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Vali Tavlı ve beraberindeki heyet, fuar içinde açılan standları gezerek, yetkililerden maratonla ilgili bilgi aldı.
MARATON GÜZERGAHLARI
Turkcell Gelibolu Maratonu'nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu'ndaki start noktasından saat 11.00'de başlayacak. Yarıştaki katılımcılar, Alçıtepe Köyü'nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu'ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı maraton ise saat 11.15'de yine Morto Koyu'nda başlayacak. Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu'ndaki finişe gelecek.
ÖDÜL TÖRENİ SAAT 14.00'TE
10 kilometrelik koşu ise saat 11.30'da yine Morto Koyu'ndan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı'ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu'nda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise, saat 11.45'te Morto Koyu'ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımıyla saat 14.00'te de Morto Koyu'nda ödül töreni gerçekleştirilecek.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!