Çanakkale, Turkcell Gelibolu Maratonu'na hazır

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale, Turkcell Gelibolu Maratonuna hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 17:45

Çanakkale, Turkcell Gelibolu Maratonu'na hazır

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 2 Ekim 2016 Pazar günü düzenlenecek olan 'Turkcell Gelibolu Maratonu' ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Etkinlikler öncesinde 3 gün süresince Çanakkale İskele Meydanı ile Troya Atı'nın bulunduğu alanda Maraton Fuarı düzenlenecek.
Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı 2015 yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandıran Çanakkale'deki GTP Turizm A.Ş., 2 Ekim 2016 Pazar günü Gelibolu Yarımadası'nda ikincisi düzenlenecek 'Turkcell Gelibolu Maratonu' ile ilgili çalışmaları tamamladı. Bu yılki maratonda bazı değişiklikler yapıldığını da belirten GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “29 ve 30 Eylül ile 1 Ekim tarihlerinde Çanakkale İskele Meydanı ile Troya Atı'nın bulunduğu alanda Maraton Fuarı'nı yapacağız. Burada geçtiğimiz yıldan çok farklı olarak Avrupa Atletizm Federasyonu'nun bir programı olan Çocuk Atletizmi etkinliğini Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteği ile gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 civarında ilkokul öğrencisi Troya Atı'nın bulunduğu bölgede kurulacak mini atletizm parkurları ile eğlenceli anlar yaşayacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca kordon boyunda atletizm akrobasi hareketleri ile birlikte dans gösterileri de yapılacak. Bunun dışında Türkiye'nin eskimeyen birçok atletizm yüzünü de Çanakkale'de ağırlayacağız. Bunlarla söyleşiler düzenlenip imza etkinliği yapılacak" dedi.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA KATKI
Yarışa katılan her kişi için Güzelyalı Köyü'nde ormanlık alana fidan dikeceklerini belirten Ahmet Çelik, mayıs ayı içinde gerçekleştirdikleri 'Minik Eller Barış İçin Koşuyor' projesi kapsamında Çanakkale genelinde yüzlerce minik öğrenciye resimler yaptırdıklarını da belirterek, “Bu minik öğrencilerimizin yaptıkları resimleri kartpostal haline getirdik. Bu kartpostallar bağış usulü ile dağıtılacak. Bu bağışlarda ihtiyaç sahibi olan çocuklarımızla paylaşılacak. Amacımız bu spor etkinliğinde sivil toplum kuruluşlarına da katkılar sağlamak" dedi.
ÇANAKKALE'DEN BARIŞ MESAJLARI
Bu yılki maraton etkinliğindeki parkurun geçtiğimiz yıla göre değiştiğini de söyleyen Çelik tarihi Gelibolu Yarımadası'nda başlayıp Morto Koyu'nda sona ereceğini vurguladı. Yarışa katılacakların 2 Ekim saat 07.00'den itibaren feribotlarla Çanakkale'den Eceabat'a geçeceğini anlatan Çelik, yarışta 4 ayrı kategori olacağını belirterek, "Bunlar Maraton, Yarı Maraton, 10 Km Koşu ve Halk Koşusu olarak belirlendi. Bütün Çanakkale halkının bu etkinliği benimsemesini ve 6 kilometrelik bu halk koşusunda Morto Koyu'nda olmalarını istiyoruz. Bunu koşu olarak düşünmesinler. Yürüyüş halinde yapılacak bu etkinlikle halkımız burada 'barış' için yürüyecek. Bu etkinlikle bütün dünyaya Çanakkale'den barış mesajı vereceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!