Çanakkale Ticaret Borsası'ndan Bayramiçli üyelerine iftar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Ticaret Borsasından Bayramiçli üyelerine iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 12:58

Çanakkale Ticaret Borsası'ndan Bayramiçli üyelerine iftar

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret Borsası, geleneksel hale getirdiği iftar programları kapsamında Bayramiç ilçesinde üyeleriyle biraraya geldi.
Hacı Kayyum Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine Bayramiç İlçe Emniyet Müdürü Kadir Duman, Bayramiç Mal Müdürü Sinan İnan, Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Süleyman Yüksel, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Yurt, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve yönetim kurulu üyeleri Bayramiç'teki ticaret borsası üyeleri ve muhasebeciler katıldı.
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz yemek sonrasında yaptığı konuşmasında öncelikle tüm üyelerin onbir ayın sultanı mübarek ramazan-ı şeriflerini kutlayarak sözlerine başladı. Deniz, ramazan ayının ülkemizde ve özellikle İslam dünyasında barış, huzur ve istikrarın yeniden sağlanmasına vesile olmasını diledi.
Başkan Abdullah Deniz, konuşmasına daha sonra bakliyat konusuyla devam etti. Deniz, bakliyatların faydaları konusunda farkındalık yaratmak, üretim ve ticaretini arttırmak ve gıda zincirinde yeni ve akıllı yöntemleri teşvik etmek amacıyla 'Sürdürülebilir gelecek için besleyici tohumlar' sloganıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2016'yı 'Uluslararası Bakliyat Yılı' ilan ettiğun hatırlatıp, bakliyatın beslenme düzenlerinde önemli olduğu ve gıda güvenliği açısından önemi yadsınamaz olduğunu söyledi. Bakliyat ürünleri asırlardır insanların sofralarında yer almasına rağmen hak ettiği önemi göremediğini belirten Deniz, " Bakliyatın azot bağlama kapasitesi özelliğiyle her şeyden önce toprak ıslahı gibi bir işlevi bulunduğunu, içerdiği protein miktarı sayesinde hayvansal proteinlere iyi bir alternatif oluşturduğunu gibi, çiftçiler için de önemli bir gelir kaynağıdır" dedi.
İftar yemeğinin sonuna doğru masaları dolaşarak herkese teşekkür eden Borsa Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri misafirler ile sohbet ederek, sorunlarını dinleyip görüş alışverişinde bulundu. İftar yemeği, edilen dua ile sona erdi.
Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!