Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına doğru

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 10:49

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı hazırlık toplantısı yapıldı.

Vali Ahmet Çınar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, daire amirleri ve birim müdürleri katıldı.

Çınar, toplantıda, 2015 Koordinasyon Merkezi'ne gönderilen projeler, Tarihi Alan Başkanlığının kuruluş süreci ve törenlerle ilgili hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Merkeze gönderilen 650 projeden 87'sinin 70 puanı aşarak başarılı bulunduğunu, bunlar arasında yüksek bütçeli projelerin de yer aldığını aktaran Çınar, şöyle konuştu:

"Alan Başkanlığı tam oluşmadığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projelerin kabul edildiği değerlendirildiği bir sürece girdik. Cumhurbaşkanlığımızın birebir gayret ve desteğiyle ortaya çıkan ve Valilik olarak destek verdiğimiz en yüksek bütçeli film olma özelliği de taşıyan 'Son Mektup' filminin galası 18 Mart’ta yapılacak. Kale Grubu tarafından yaptırılan ve 18 Mart’a kadar tamamlanması beklenen yüksek bütçeli bir belgesel yapım da var. 100'üncü yılda 'Birinci Dünya Savaşı ve Mirası' konulu Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kongresini yaptık. Gelibolu Mevlevihanesi'nde Şebi Arus Törenlerini yaptık. Valiliğimizin desteklediği Abdülkadir Karta Tiyatrosu, 32 ilde Çanakkale Destanı ve Uyuşturucu Ölümdür adlı tiyatro oyununu sergiliyor. Mart ayında Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Bayramı, Çanakkale’de yapılacak etkinliklerle kutlanacak."

Haberin Devamı

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ise kurumlarının çalışmalarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!