Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu ödül töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu ödül töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 15:15

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu ödül töreni yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, (DHA)-ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu'nda çekilen fotoğraflarla sergi açıldı, dereceye giren eser sahiplerine ise ödülleri takdim edildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının (ÇATAB) Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği fotoğraf maratonuna, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen fotoğrafçıların yanı sıra Avustralya ve Macaristan gibi ülkelerden de fotoğrafçılar katılım gösterdi. Katılımcılar, 3 gün boyunca Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik, anıt ve mezarlıklar ile doğal hayatın sürdüğü noktaları fotoğrafladı. Jüri değerlendirmesi sonucunda birinciliği Hasan Uçar, ikinciliği Ahmet Mücen, üçüncülüğü ise Kader Yetişken elde etti. Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü Makbule Yıldız'ın olurken Jüri Özel Ödülü ise Volkan Karagülleoğlu'na verildi. Halit Bozkuş, Sertaç Nurtan ve Uygur Kaygusuz ise mansiyonla ödüllendirildi.

Dünyanın en büyük açık hava müzesi olma yolunda ilerleyen Tarihi Alanın tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen fotoğraf maratonunun ödül töreni Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde yapıldı. Çekilen fotoğraflarla açılan sergi ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ödül alan fotoğrafçıları kutladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!