Çanakkale’de ‘Can Dündar’ Eylemi

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’de ‘Can Dündar’ Eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 15:38

Çanakkale Belediyesi, 52. Troia Festivali çerçevesinde "Homeros bilim, kültür ve sanat ödülü"nü Can Dündar’a vermeyi kararlaştırdı. Memur-Sen İl Başkanlığı, ödülün Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız’a verilmesi için çağrıda bulundu.
Çanakkale Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri ve sendikaya kayıtlı üyeler, Saat kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 52’incisi düzenlenen Troia Festivali kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Homeros ödülü verilmesi kararına tepki gösteren Memur-Sen’liler, bu ödülün şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız’a verilmesini istedi.
Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen, şunları kaydetti:
“Üzülerek belirtmek isteriz ki, cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı şehitler diyarı Çanakkale’mizde, hain kurşunlara hedef olup şehadet şerbetini içmiş, kefen yerine al bayrağa sarılıp gelmiş şehitlerimize, boynu bükük gözü yaşlı anne babalarına, eşlerine, yetimlerine bakılmaksızın eğlence ve festival düzenleyen, nice milli ve toplumsal değerden yoksun bir zihniyet hüküm sürmektedir. Yine aynı zihniyetin ürünü olarak söz konusu festivalde Homeros bilim, kültür ve sanat ödülünün ise bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verileceğini üzülerek öğrendik. Kandil’e muhabir gönderip haberlerinde terör örgütünü şirin gösteren zihniyet, şehit binbaşımızın şehadeti için Can Dündar’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazete, saldırıyı düzenleyenlere ’terörist’ ifadesi kullanmak yerine ’saldırgan’ ifadesini kullanabilmiştir. Can Dündar operasyonel ve tetikçi gazeteciliğin son dönemdeki mihverlerinden biridir. Gazetesini İslamofobi’nin uç karakolu haline getirmiştir. Yaptığı mesnetsiz ve yalan haberlerle, attığı iftiralarla milletimizin ve memleketimizin birliğine ve dirliğine kastetme amacında olduğunu aşikar etmiştir. Sonuç olarak HDP barajı geçtiğinde şükür pilavı dağıtan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı daha sorumlu ve anlayışlı davranmaya, hatasından dönerek festival eğlencelerini iptal etmeye davet ediyoruz. Dün akşam düzenlenen konsere halkımız ilgi göstermemiş, yaşanan süreçte duyarlılığını bir kez daha göstermiştir. Homeros ödülünün ise ülkemiz adına hizmetleri geçmiş yüzlerce vatan evladından biri olan, eşinin gözleri önünde şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız’a verilmesini bütün şehitlerimiz adına Çanakkale halkı olarak talep ediyoruz."
Basın açıklamasının ardından grup sessiz şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!