Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 11:03

Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan ilçe Belediyesince, Sanat Galerisinde oluşturulan 'Üretken Kadınlar Pazarı' açıldı.

Açılış törenine Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Her hafta Cumartesi günleri açık olacak Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarında, kadınların evlerinde doğal olarak ürettikleri ürünler Çan halkıyla buluşacak. Pazarda, özel butik tasarım el işlerinden el dokuması Çan halılarına, ev yapımı mantıdan çeşitli gıda ürünlerine kadar yüzlerce çeşit el emeği göz nuru doğal ürünün satışı yapılacak.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, bu pazarın ilçede üreten kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri bir mekan olacağını söyledi. Belediye olarak Çanlı kadınlardan gelen bir talebi geri çevirmediklerini belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu şöyle konuştu:

"Kadınlar bizim baş tacımız. Bunu biliyoruz ve onları önemsiyoruz. Yıllar önce Çan'da sadece kadınlara ait ilk olma özelliği taşıyan HUBAN Kadınlar Derneği’ni açarak bunu göstermiştik. Kadınların üretime katılıyor olması çok önemli. Bu pazar, kadınların evlerinde ürettikleri ürünlerin ekonomik anlamda geri dönüşünün sağlanması için kuruldu. Kadınlar her hafta Cumartesi günleri burada ürünlerini sergileyecekler."

Başkan Kuzu açılışını yaptığı Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarını beraberindekilerle birlikte gezdi. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ÇAN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!