Bozcaada’nın atıksu projesine kredi müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bozcaada’nın atıksu projesine kredi müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 14:55

Bozcaada’nın atıksu projesine kredi müjdesi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada’da, Belediyenin Atıksu Arıtma Tesisi Projesinin, yüzde 50 hibeli, 2.5 milyon TL kredisi, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nün Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamına alınarak onaylandı.
Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ı Ankara’da makamında ziyaret ederek, İlçenin taleplerini iletmişti. Bu ziyaret sonrasında Ada’nın, kiralanıp işletmeye açılması planlanan Sulubahçe ve Habbele koylarının ihalelerinin iptal edildiği müjdesini veren AK Partili Bülent Turan, bu kez de Bozcaada’nın Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için müjdeyi verdi. AK Partili Turan, proje için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce yüzde 50 hibeli, 2.5 milyon TL’lik kredinin onaylandığı olumlu süreci anlattı.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, kendisini ziyareti sırasında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a, Bozcaada ile ilgili ilettiği talepleri ve kamu kurumlarında devam eden süreçleri takip edeceği sözünü verdiğini hatırlattı. Turan, “Bunun sonucunda, Belediye’nin Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı’nın SUKAP projesi kapsamına alınması için İller Bankası Genel Müdürü ile yürüttüğümüz süreç olumlu sonuçlandı. Proje, SUKAP kapsamına alındı ve yüzde 50 hibeli 2.5 milyon TL kredi onaylandı. Bozcaada’mıza hayırlı olsun. Adalarımız bizim gözbebeğimiz. Üzerimize düşen her konuda, kamu hakkını gözeterek, siyasi parti ayrımı yapmadan İlçelerimize ve beldelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!