Biga’nın kurtuluşu coşkuyla kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Biga’nın kurtuluşu coşkuyla kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 16:39

Biga’nın kurtuluşu coşkuyla kutlanacak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi'nin, düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü 10-18 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Biga Belediyesi, İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümünü coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. 10 Eylül Pazar günü başlayacak etkinlikler, 18 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Kutlamalar, 10 Eylül Pazar günü saat 10.00'da Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde Balıkkaya Atış Poligonu'nda Kurtuluş Trap Atışları Turnuvası ve ödül töreni başlayacak. 11 Eylül Pazartesi ve 13 Eylül Cuma günleri Bigaspor Halı Saha tesislerinde Kurtuluş Futbol Turnuvası düzenlenecek. 15 Eylül Cuma günü Kurtuluş Yüzme Turnuvası, Kurtuluş Kort Tenis Turnuvası Havuz Kafe Tesislerinde gerçekleşecek. Aynı gün Kurtuluş Futbol Turnuvası Bigaspor Halı Saha Tesislerinde devam edecek.

Alişdede Camii'nde saat 12.30'da Mevlit okutulacak ve yemek ikramı yapılacak. 16 Eylül Cumartesi günü Çınarlık Sosyal Tesisleri'nde Elli Yıllık Çiftlerin ödüllendirildiği 'Bir Yastıkta Elli Yıl' adlı geleneksel tören ile Ninemin Çeyiz Sandığı Oya Yarışması ve Çemberimde Gül Oya Yemek Yarışması yapılacak. Şehir Parkı'nda ise, Kurtuluş Karate Turnuvası, Kurtuluş Satranç Turnuvası, Kurtuluş Güreş Turnuvası, Kurtuluş Voleybol Turnuvası ve Kurtuluş Basketbol Turnuvası ile Bigaspor Halı Saha Tesislerinde Kurtuluş Ayak Tenisi turnuvası düzenlenecek. 17 Eylül Pazar günü ise turnuvaların final karşılaşmaları ve ödül törenleri gerçekleşecek.

FİNALİ BURAY VE BENGÜ YAPACAK

18 Eylül Pazartesi günü Belediye Meydanı'nda düzenlenecek törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulacak. Kutlama programı kapsamında protokol konuşması, öğrenciler tarafından şiir okunması, Kurtuluş Futbol Turnuvası ödül töreni yapılacak. Biga Belediyesi'nin halk oyunları gösterisi ile tören sona erecek.

Akşam ise Biga Belediye Meydanı'nda 2 büyük halk konseri gerçekleşecek. Saat 20.00'de Buray, ardından saat 22.00'de Bengü, Bigalılarla buluşacak.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!