Biga’da gençler Atatürk Hatıra Ormanı oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Biga’da gençler Atatürk Hatıra Ormanı oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 18:25

Biga’da gençler Atatürk Hatıra Ormanı oluşturdu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79'uncu yıldönümü nedeniyle, Belediye tarafından düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, Atatürk Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Biga Belediyesi, Biga Gençlik Meclisi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bakış Açısı ve Koordinasyon Topluluğu ile Biga Genç Tema-Türkiye Erezyonla Mücadele Vakfı ortaklığında oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı için çam, meşe ve servi ağaçları dikildi.

Atatürk Hatıra Ormanı kurulmasında diğer öğrenci topluluklarının da katılımıyla yaklaşık 150 gönüllü katılımcı görev aldı. Etkinlikte ayrıca 79 Nutuk katılımcılara hediye edildi. Orman İşletme Müdürlüğü'nden Dr. Muhammet Akkaya'nın fidan dikim alanı sağlanmasında ve dikim sırasında yardımcı olduğu etkinlikte, Biga Kent Konseyi Sekreteri Murat Gülcen de hazır bulundu.

Fidan Dikimi sonrası konuşan Biga Gençlik Meclisi Başkanı Suat Sayı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79’uncu yılındayız. 10 Kasım’ların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bugün burada Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ve aramızdan ayrılışının hüznü ile yeni bir 10 Kasımı yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıldönümünde Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP) Türkiye genelinde başlattığı 10 Kasım’da bir fidan kampanyası kapsamında, Biga Belediyesi’nin desteği 79 fidanı toprakla buluşturduk. 79 Nutuk’umuzu katılımcılarımıza takdim ettik. Katılımcı sayısının 150’lileri bulduğu bu anlamlı etkinliğin mesajı birlik ve beraberliğin her koşulda sağlanabileceğinin bir göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Arzum; yeşillik ve ağaçlık, fakat yaz kış yeşil duran ağaçlar arasında olmaktır’  sözlerini bir nebzede bu topraklarda yaşatabilmek içindir tüm uğraşlarımız. Her yıl bir fidan daha ekleyeceğimiz bu hatıra ormanı bizlere düşüncelerin, fikirlerin her zaman daha çok yeşereceğini, Ulu Önderimizin ölümünün üzerinden on yıllar geçmiş olsa da hala bizlere fikirleriyle yol göstericiliğinin devam ettiğini simgeleyecektir” dedi.

Fidan dikimi sonrası dev Atatürk posteri ve Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektiren gençler, ardından Bahçelili Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer'in davetiyle Bahçeli Köyü'ne geçtiler. Bahçeli Köyü Muhtarı Turhan Özarı'nın da katılımıyla, Biga Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan Bahçelili Mehmet Çavuş Savaş Galerisi gezildi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!