Biga'da çifte açılış

Güncelleme Tarihi:

Bigada çifte açılış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 19:36

Biga'da çifte açılış

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesinde, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi ve Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Aile Sağlığı Merkezi ile Çocuk Bakım Evi açılışı yapıldı.

Sakarya Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde 12 bin metrekare alan üzerine tesis edilen, 9 bin 200 metrekare kapalı alana sahip Atatürk Kültür Merkezi açılışında konuşan CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Kültür merkezimiz 3 bin 950 metrekare taban alanı üzerinde 3 kat olarak inşa edildi. Kültür Merkezimizde bulunan 850 kişi kapasiteli konferans salonu sahne arkası birimleri, görevli odaları, kafeteryası ve fuayeleriyle sadece konferans salonu olarak değil pek çok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek birçok amaçlı salon kullanımı için desteklendi" dedi. Başkan Işık Kültür Merkezi'nde, 0-3 ve 3-6 yaş grubu öğrenciler için dört sınıftan oluşan 100 öğrenci kapasiteli ve tam gün eğitimli bir kreş bulunduğunu da belirtti.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE ÇOCUK BAKIM EVİ DE TAMAMLANDI

Hamdi Gençoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve Çocuk Bakım Evi inşası tamamlanarak hizmete hazır hale geldiğini anlatan Başkan Işık, "330 metrekaresi kapalı toplam 1280 metrekarelik alana sahip çocuk bakım evinde, 3-6 yaş grubu 60 öğrenciye tam gün eğitim hizmeti verebilecek üç sınıf bulunuyor. Aile sağlığı merkezinde ise 2 muayene odası, bekleme alanı, aşı odası, gebe izleme odası, kan alma ve laboratuvar gibi birimler yer alıyor" dedi.

Açılışa CHP'li Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Makedonya Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadıev, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından Atatürk Kültür Merkezi gezildi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!