Biga Kocabaş Köprüsü'nün üstünü kapama işi durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Biga Kocabaş Köprüsünün üstünü kapama işi durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 13:50

Biga Kocabaş Köprüsü'nün üstünü kapama işi durduruldu

Haberin Devamı

BİGA Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, bir buçuk yıl önce yenilenen Kocabaş Köprüsü’nün üst kısmının kapatılması için başlatılan çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kocabaş Çayı ıslahı ile birlikte yapımı tamamlanan Kocabaş Köprüsü’nün üst kısmı Biga Belediyesi tarafından kapatılarak, modern bir görünüme kavuşturulması için yaklaşık bir ay önce çalışmalara başlandı.

Köprünün üst kısmının kapama çalışmalarının son dönemde siyasi polemik haline getirildiğini belirten Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, çalışmaların devam ettiği köprü üzerinde partililer ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla basın açıklaması yaptı. Başkan Işık, köprü üstünün kapatılması işi ile ilgili iddia edildiği gibi herhangi bir teknik sıkıntı bulunmadığını belirterek, “Bizim yapmak istediğimiz kaplama işi metrekareye 130 kilo yük getirmektedir. Köprünün yük taşıma kapasitesi ise bu rakamın çok çok üzerindedir. Proje ile ilgili yetkili proje firmalarından destek alınmış ve raporlar hazırlatılmıştır. Bu raporlar Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne ve ilgili kurum ve kişilere ulaştırılmıştır. İlçemizin tanıtımı açısından önemli bir katkı sunacağına inandığımız ve Türkiye'de benzerine rastlamadığımız köprü üstü kapatılması projemiz siyasi polemiklere alet edildi. Siyasi polemiklerle bu çalışmanın durdurulması kararı alındı ve ardından sökülmesi konusunda müteahhit firma çalışmaya başladı. Biga için yapılan bir hizmetin siyasi polemiklere alet edilmesi kadar üzücü bir durum yok. Bu tam anlamıyla Biga’ya, Bigalılara ihanettir” dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!