Biga Belediyesi ekipleri, sel riskine karşı teyakkuza geçti

Güncelleme Tarihi:

Biga Belediyesi ekipleri, sel riskine karşı teyakkuza geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 11:58

Biga Belediyesi ekipleri, sel riskine karşı teyakkuza geçti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesinde, 5 gün boyunca aralıksız yağan yoğun kar yağışı sonrası, Belediye ekipleri gece boyunca kapanan rögarlar ve yağmur suyu kanallarını açarak oluşabilecek sel riskini ortadan kaldırdı.

Biga İlçesinde 6 Ocak’tan bu yana yağan yoğun kar yağışı İlçe merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmamaları için 7 gün 24 saat aralıksız kar temizleme ve küreme çalışmalarına devam etti. Kar yağışının sona ermesinin ardından yağmurla birlikte oluşabilecek sel riskine karşı ekipler kapanan rögarlar ve yağmur suyu kanallarını açarak sel riskini ortadan kaldırdı.

Çalışmalarla ilgili Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ekiplerin gece geç saatlere kadar teyakkuz halinde olduğunu söyledi. İlçede olası bir sel felaketine karşı rögar kapaklarında açma çalışmalarının yapıldığı açıklamanın devamında, “Yağmur suyu kanalları temizleniyor. Ana yollarımız araç ve yaya trafiğine açık. Kocabaş Çayı kıyısındaki açık otopark alanı araç giriş ve çıkışlarına kapatıldı ve mevcut araçlar alandan çıkarıldı. 6 Ocak Cuma gününden bu yana ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Belediye Başkanımız İsmail Işık da ekiplerle birlikte ve çalışmaları denetliyor” ifadelerine yer verildi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!