Bayramiç’te Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bayramiç’te Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:08

Bayramiç’te Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesinde, arıcılığı geliştirmek için “Uygulamalı Ana Arı Yetiştiriciliği” kursu düzenlendi.

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Bayramiç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayramiç Bal Üreticiler Birliğinin de katkılarıyla 19 arıcının katıldığı “Ana Arı Yetiştiriciliği” kursu 10 gün sürdü.

Arıcılara Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Şubesinde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Köseoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Miraç Dayıoğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Özsoy tarafından eğitim verildi.

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, kurs sonunda yaptığı açıklamada, “Türkiye’de genellikle bal verimi kovan başına 16 kilo civarında. Bu dünya genelinde alt sıralarda yer almaktadır. Daha verimli arıcılık için ana arıların 2 yılda bir değişmesi ve genç olması gerekmektedir. Bu kurslar sayesinde koloni başına verimin artması ve arıcının çok kazanması hedeflenmektedir. Uluslararası bal yarışmasında Bayramiç’ten giden bir bal örneği dereceye girip 2’nci olmuştur. Bu da bölgenin bal kalitesini göstermektedir. Bu kurslar sayesinde yanlışlarımızı görüp daha kaliteli bir bal üretebilmek için daha çok çalışmamız gerekir” dedi.

Kurs sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan arıcılara, “Ana Arı Yetiştirici Sertifikası” verilecek.

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!