Ayvacık'ta 1. Zeytinyağı Şenliği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ayvacıkta 1. Zeytinyağı Şenliği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 13:41

Ayvacık'ta 1. Zeytinyağı Şenliği düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde, 'Zeytin Barıştır' sloganıyla düzenlenen Ayvacık 1. Zeytinyağı Şenlikleri kapsamında, zeytinyağı üreticileri zeytinyağlarını sergiledi. İlçe genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ile zeytin tadım yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

Ayvacık Belediyesi öncülüğünde, Ayvacık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvacık Ziraat Odası ve Ayvacık Assos Yerel Eylem Gurubu Derneğ'inin ortaklaşa gerçekleştirdiği zeytin şenliğinde, Ayvacık MYO'da zeytinyağ üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı.

Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, İlçe'nin zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Zeytine sahip çıkıp, zeytinyağı üretimini artırarak, kaliteyi yükseltmek gerektiğini belirten Başkan Şahin, "Önemli olan zeytin yağında asit oranını minimuma indirip, dizem yağları bilinçli ve Avrupa standartlarında elde etmektir. Bilinçli zeytin toplamayla beraber İlçemizde zeytinyağı kalitesi de artmaya başladı. Zeytinin ve zeytinyağının bekletilmesi konusunda da üreticilerimiz bilinçlendirilmeli. Bu kapsamda üretimde kaliteyi artırmak adına bu şenliği düzenledik" dedi.

Ayvacık MYO'daki programın ardından zeytin şenliğinde, Ayvacık İlçesinde zeytinyağı üreten 56 üreticinin zeytinyağları Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Edremit Zeytincilik Üretme İstasyon Müdürlüğü personellerinden oluşan jüri tarafından incelendi. Ayvacık 1. Zeytinyağı Şenlikleri Festivali'nde, 56 katılımcı arasından birinci olan Paşaköy Muhtarı Ünal Atıcı tam altınla, ikinciliği kazanan İlkay Erdoğan yarım altınla, üçüncülüğü kazanan Hilal Aydemir çeyrek altınla ödüllendirildi.

İlçedeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen zeytin konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerden birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye altın hediye edildi.

Ödül töreninin ardından, Ayvacık Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni ve öğrencilerinden oluşan ekip müzik dinletisi sundu. İlkokul öğrencilerinin zeytin şenliği için hazırlamış olduğu 25 resim, gün boyu sergilendi.

İpek GÜNEY / AYVACIK, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!