Çanakkale'de 1 ayda 10 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede 1 ayda 10 göçmen kaçakçısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 19:32

Çanakkale'de 1 ayda 10 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Haberin Devamı

İpek YAVAŞ / AYVACIK, (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'de polis ekiplerince göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 1 ayda düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 göçmen kaçakçısından 10'u tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 1 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanmasına yönelik çok sayıda operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheliden 10'u tutuklanırken, 3 organizatör adli kontrol şartıyla, 3 organizatör ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Firari olan 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan operasyonlarda 14 araç, 37 can yeleği, 33 şambrel, 8 el hava pompası, 9 can simidi ve 83 bin 600 TL, 110 dolar ve 20 euro ele geçirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmeye çalışan 250 kaçak göçmen ise Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. 
Ayrıca operasyonlarda hakkında 'Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlamak' suçundan arama kararı bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı. 1 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!