Yeşim Tekstil’den ana baba okulu

Güncelleme Tarihi:

Yeşim Tekstil’den ana baba okulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 15:21

Yeşim Tekstil’den ana baba okulu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - YEŞİM Tekstil’in, iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla kadına yönelik şiddete tolerans göstermeyen bir iş kültürünün geliştirilmesi için Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ile birlikte Ekim ayında hayata geçirdiği “Evde İşte Eşitlik” projesi çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Ana Baba Okulu” ilk mezunlarını verdi.

Firma bünyesinde 29 yıldan bu yana çalışanların çocuklarının ücretsiz faydalandığı kreşte toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak üzere hayata geçirilen Ana Baba Okulu’nda öğretmenlere, Yeşim kreş velilerine ve 5-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği eğitmenleri tarafından eğitimler verildi.

Geçtiğimiz günlerde Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Eğitmenleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Burcu Üzümcüler ve Psikolog Damla Dedeoğlu tarafından verilen eğitimlerin ardından Yeşim Tekstil konferans salonunda gerçekleşen bir törenle Ana Baba Okulu programı katılımcılarına sertifikaları verildi. Yoğun bir katılımın olduğu törende sertifikaları, Sosyal Uygunluk ve İnsan Kaynakları Direktörü Fatoş Hüseyinca ve Yeşimli yöneticiler takdim etti. Aynı programda Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Kurucusu ve Eğitmeni Burcu Üzümcüler de tüm katılımcılara “Kurumsal Kimlik ve Dilin Cinsiyeti” konulu bir sunum da yaptı. Program, Yeşim Tekstil’in showroom’larında düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Yaklaşık 4 ay boyunca devam eden eğitimlere 30 veli ve çocukların yanı sıra kreş öğretmenlerinin tamamı katıldı. Kasım ayında başlayan eğitimlerde velilere yönelik dört, çocuklara yönelik ise üç ayrı eğitim gerçekleştirildi. Velilere yönelik eğitimler 18 Kasım’da “Çocuklarla İletişim”, 5 Aralık’ta “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, 20 Ocak’ta “Mahremiyet ve Beden Dokunulmazlığı”, 24 Şubat’ta “Aile İçi İletişim” başlıklarında gerçekleşti. Çocuklara yönelik olarak ise 23 Aralık’ta “Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, 3 Şubat’ta “Mahremiyet” başlıklı eğitimler 5-6 yaş grubuna ve 10 Şubat’ta “Öfke kontrolü” eğitimi 4-5-6 yaş grubuna olmak üzere üç eğitim verildi. Çocuklara yönelik düzenlenen eğitimler çocukların anlayabileceği dilde oyunlarla da desteklendi.

Eğitimlerin sonunda velilere uygulanan anket sonuçları ise eğitim programının başarısını kanıtlar nitelikteydi. Katılımcıların yüzde 93’ü anne baba ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen eğitimlerden memnun kaldığını belirtti. Yüzde 97’si ise başlayacak diğer eğitimlere de katılmak istediğini dile getirdi. Katılımcıların yüzde 94’ü kreşte çocuklarla gerçekleştirilen çalışmaların etkisini çocuğunda farkettiğini belirtirken, yüzde 96’sı ise çocuklara eşit davranmanın ve kullanılan dilin etkisini farkettiğini, uygulamaya başladığını dile getirdi. Katılımcıların yüzde 96’sı aldığı eğitim ile aile ve çocuk ilişkilerinin olumlu yönde değiştiğini bildirdi. Sonraki eğitimlerde en çok istenen başlıklar ise aile içi iletişim, çocuklarla iletişim ve öfke kontrolü olarak belirlendi.

Evde İşte Eşitlik projesi için firma içinden yöneticilerin yer aldığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi liderliğinde “Eşit doğduk, eşit yaşayalım” sloganıyla yola çıkan Yeşim Tekstil, Bursa’daki fabrikasında 2 bin 300 kişiye istihdam sağlıyor.

 

(Fotoğraflı)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!