Vakıfköy para bastı

Güncelleme Tarihi:

Vakıfköy para bastı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 10:12

Ligler başlıyor. Bursaspor yarın uzun bir aranın ardından lig maçına çıkıyor. Altyapıya verdiği önemle bilinen ve son 10 yılda 150’yi aşkın genci futbola kazandıran yeşil beyazlı takım, Vakıfköy’den yetiştirdiği 9 oyuncudan bu zamana kadar 28 milyon Euro kazandı.

Haberin Devamı

Vakıfköy para bastı
Altyapısından yetiştirdiği futbolcularda adından sıkça söz ettiren Bursaspor, yetiştirdiği oyunculardan da ciddi paralar kazandı. Son 10 yılda Milli Takım düzeyinde 150’ye aşkın genç futbolcu kazandıran yeşil beyazlı takım, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde yetişen 9 oyuncusundan bu zamana kadar 28 milyon 650 bin Euro para kazandı. Ayrıca, Bursaspor’un şu anki 24 kişilik kadrosunda 12 oyuncunun altyapıdan gelmesi de dikkat çekiyor.
Bursaspor’un 2012-2015 yılları arasında altyapısında forma giyen ve önce Nilüferspor’a kiralanan Mehmet Zeki Çelik, bonservis bedeli olmaksızın İstanbulspor’a gönderildi. Genç oyuncunun sözleşmesine ise sadece ‘sonraki satıştan yüzde 50 pay alma’ maddesi koyuldu. 2 sezon önce Fransa’nın Lille takımına transfer olan Çelik için, yeşil beyazlılar 1 milyon 250 bin Euro’yu kasasına koydu.

Haberin Devamı

BURSASPOR’DAN MANCHESTER CITY’E İMZA ATTI

Bursaspor A takımına 2008 yılında yükselen Serdar Aziz, yeşil beyazlı takımda 7 sezon forma giydikten sonra 3 buçuk milyon Euro bonservis bedeliyle Galatarasay’ın yolunu tuttu.
Şu an İspanya’da forma giyen Enes Ünal ise 18 yaşında 4 milyon 400 bin Euro karşılığında Manchester City’ye transfer oldu. 21 yaşındaki oyuncu, bugüne kadarki süreçte City’de resmi maça çıkmazken, toplamda 8 takımın formasını giydi.

VOLKAN ŞEN, BİR GİTTİ BİR GELDİ

BURSASPOR altyapısında yetişen Ozan Tufan, yeşil beyazlı takıma 7 milyon Euro kazandırarak Fenerbahçe’ye imza attı. Timsah’ta şampiyonluk yaşayan isimlerden Volkan Şen, 2011 yılında 3 milyon 600 bin Euro’ya Trabzonspor’un yolunu tuttu. 2014 yılında 1 milyon 250 bin Euro ödenerek geri alınan deneyimli oyuncu, 1 sezon aranın ardından 2 buçuk milyon Euro’ya Fenerbahçe’ye satıldı.

İKİ KALECİDEN PARA KAZANDI

BİR diğer Bursalı oyuncu Sercan Yıldırım, 3 milyon Euro’ya Galatasaray’ın yolunu tuttu. Yeşil beyazlı takımda genç yaşında kaptanlık yapan başarılı defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, 750 bin Euro’ya Fransa’nın Le Havre takımına transfer olurken, Harun Tekin’in takımdan ayrılmasıyla Okan Kocuk’la birlikte kaleyi devralan Muhammed Şengezer 1 milyon 150 bin Euro bonservis bedeliyle Başakşehir’e transfer oldu. Bursaspor’un ‘penaltı canavarı’ Harun Tekin ise 2 milyon 750 bin Euro’ya Fenerbahçe’ye imza atarak kulübüne para kazandıran oyuncuların listesine girdi.

Haberin Devamı

BONSERVİSSİZ AYRILDILAR

ŞU anda Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Altay Bayındır, yeşil beyazlı altyapıda yetişmesine rağmen, A Takım’a alınmamasının ardından bedelsiz olarak kulüpten ayrıldı. Bursaspor’un U21 takımında forma giyen ancak A Takım’a yükselemeyen Eren Albayrak, 2011 yılında Trabzonspor’un yolunu tutarken, 6 yıl boyunca Bursaspor’un alt yaş kategorisindeki takımlarında oynayan Okan Kocuk, 3 sezon da A Takım’da forma giyerken sözleşme tarihi bitince bedelsiz olarak Galatasaray’a imza attı. Muhammet Demir ise yeşil beyazlı takımda profesyonelliğe imza attı. 1 sezon forma giydikten sonra da genç oyuncunun sözleşmesi fesh edilerek olarak yollar ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!