Ürünlü Mahallesi'nde meraya hipodrom yapılacağı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ürünlü Mahallesinde meraya hipodrom yapılacağı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 15:23

- Mahallede toplanan grup, çalışmaları protesto etti

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Nilüfer ilçesi Ürünlü Mahallesi'nde meraya hipodrom yapılacağı iddiası üzerine toplanan grup, bu konudaki girişimlere tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu öncülüğünde söz konusu merada toplandı.

Ürünlü Mahallesi Muhtarı Nihat Algan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu mahallenin, hayvancılığın devam ettiği önemli yerleşim alanlarından biri olduğunu söyledi.

İnsanlara daha sağlıklı besinler sunabilmek için tamamen suni yemle beslemek yerine hayvanlarını merada otlatmayı tercih ettiklerini belirten Algan, şunları kaydetti:

"Ürünlü, elinde kalan son merayı da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Başka bir anlatımla kurbanlıklar hariç en az 600-700 küçükbaş hayvanın beslenme ve otlatılma alanı yok edilecektir. Bu alan için Büyükşehir Belediyesindeki mera vasfı değiştirilme talebi henüz onaylanmadı. Duyumlarımız, mera alanının mera olarak kullanımının sonlandırılacağı, herhangi bir plan değişikliği kararı, ilanı veya onay izni olmadan hipodrom yapım amaçlı çalışmaların başlatıldığı şeklindedir."

Haberin Devamı

Yenişehir Karaköy, Gemlik Karacaali, Yenişehir Çardak ve Karacabey Arız mahallelerinde mera alanlarının şirketlere kiralandığını ve mahalle sakinlerinin işgalci konuma getirildiğini ileri süren Algan, "Mera alanlarının talanına, yağmasına, köylünün kullanımından çıkarılmasına ve mera vasfının yok edilmesi çalışmalarına son verilmelidir" dedi.

Pankart ve dövizler taşıyan grup, merada bir süre yürüdükten sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!