Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu üyeleri Bursa’da bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu üyeleri Bursa’da bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2024 11:37

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu üyeleri Bursa’da bir araya gelecek

Haberin Devamı

Tülay POYRAZ/BURSA, (DHA)-TÜRKİYE Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) Ara Delege Toplantısı’nı 4 Mayıs’ta Bursa’da gerçekleştirecek.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Ara Delege Toplantısı, 4 Mayıs Cumartesi günü Bursa’daki bir otelde gerçekleştirilecek. Hedefleri arasında, kadınların ve kız çocuklarının tüm yaşamları süresince eşit eğitim ve öğretim fırsatlarına erişmesini sağlamak, kadınların tüm sosyal ve ekonomik haklarını koruyarak yoksulluk ve cinsiyet ayrımcılığını gidermek ve ekonomik açıdan güçlendirmek, yönetim, politika ve karar mekanizmalarında söz sahibi olmaları için teşvik etmek, kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmak ve şiddete karşı mücadeleyle ile ilgili farkındalığı arttırmak, kadın ve kız çocuklarının doğal afetler sonrasındaki gereksinimlerini karşılamak, kadınların ve kız çocuklarının sağlık olanaklarından en üst düzeyde faydalanmalarını sağlamak olan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu üyesi iş kadınları, 3-5 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da bir araya gelecek. Ara Delege Toplantısı’nın yanı sıra çalıştay da düzenlenecek.

Haberin Devamı

TSKF’nin bir yandan uluslararası çalışmalara etkin bir şekilde katılırken, diğer yandan da yereldeki saha çalışmalarını, Türkiye’nin 12 ilindeki 34 Soroptimist Kulübü, 1000 kadar iş ve meslek kadınının güç birliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Toplum Eğitim Merkezleri ve İstanbul’daki Balat Kültür Evi ile oluşturduğu yaygın ağ vasıtasıyla yürüttüğünü söyleyen Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Betül Elmasoğlu, “TSKF eğitim, güçlendirme ve fırsatlar yaratma yoluyla, toplumda kadının konumunun güçlendirilmesi, insan haklarının tam ve adil olarak uygulanması, toplumsal eşitlik, gelişme ve barış sağlanması amaçlarını, uluslararası iyi niyet, anlayış ve dostluk yoluyla gerçekleştiriyor. Soroptimistler her çalışma alanında hem kadın odaklı projeleri hem de savunuculuk odaklı programları bir arada yürütürler. Bu çalışma sistemi, kadınların yaşamlarını iyileştirmede daha etkin sonuçlar elde etmeyi sağlamaktadır. 4 Mayıs’ta Bursa’da yapacağımız Ara Delege Toplantısı’ndan sonra gerçekleştireceğimiz çalıştay ile bu konularda daha etkin neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Ayrıca Türkiye’nin birçok ilinden gelen Soroptimist kız kardeşlerimiz ile Uludağ Soroptimit Kulübümüzün 34’üncü kuruluş yıldönümünü de hep birlikte kutlayacağız” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!