‘Top sahamızı geri verin’

Güncelleme Tarihi:

‘Top sahamızı geri verin’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 10:10

Orhangazi İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi’nde gençlerin top sahası olarak kullandığı arsa, ilçe belediyesi tarafından geçen ay ihaleye çıkarılacaktı. İddiaya göre belediyenin borçlarını ödemek için gerçekleştirdiği ihale, tepkiler nedeniyle şimdilik iptal edildi. Belediye yetkililerinin sessiz kaldığı durumla ilgili Ortaköyspor Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aykut Şahin, “Sahamız satılığa çıktı” diye şaşkınlığını ifade ederken, Muhtar Recep Kurhan, alanın bölge gençlerine ve kulübe hibe olmasını istedi.

Haberin Devamı

‘Top sahamızı geri verin’
ORHANGAZİ’ye bağlı Ortaköy’deki 9 bin 550 metrekarelik arsa, 20 Mayıs 2020 tarihinde Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecekti. Orhangazi Belediyesi’ne ait alanın ihale duyurusu gazetelerden yapıldı. İddiaya göre belediyenin borçlarını ödemek için yaptığı bu ihale, tepkiler üzerine iptal oldu.
Satışla ilgili konuşan Ortaköy Mahalle Muhtarı Recep Kurhan, baskılardan dolayı şu anda satışın durdurulduğunu ileri sürdü. Bölgenin tarla olarak görüldüğünü ve top sahası olarak bilindiğini söyleyen Kurhan, “Arsa, köy tüzel kişiliğine aitti. Köy tüzel kişiliği kalkıp, mahalle olunca belediyeye geçti. Ortaköy Gençlik Spor Kulübü vardı. 60 seneden beri orası top sahası olarak kullanılıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘BORÇLAR İÇİN SATIYORLAR’

Orhangazi Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için birçok yeri sattığını ileri süren Kurhan, “Zarardayız diyorlar, satışı gerçekleştiriyorlar. Yeniköy’ün mesela 60 dönümden fazla yeri vardı, satıldı. Orhangazi’nin bütün köylerinde bu durum var. Muhtarlar dile getiremiyor. Muhtarlar, bu defa baskı görüyor” diye konuştu.

GENÇLER SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Alanın kışın otluk olduğunu anlatan Kurhan, buranın kiralandığını söyledi. Gençlerin 3-4 aylık sürenin ardından bölgeyi kullandıklarını belirten Kurhan, “Sahanın ölçülerini bilmiyorum ama kenarında da vatandaşlar gelip oturuyordu. Mevcut kale direkleri duruyor. Top oynanacak durumda. Gençler, sahip çıkmaya çalışıyor. Bu 9,5 dönüm dışında başka yerimiz yok bizim. Köy tüzel kişiliğine ait bir kahve var. Kirayı belediye alıyor. Köyün hiçbir geliri yok şu anda. Mahalle muhtarı olarak da arıza varsa onu bildireceğiz. Başka yapacağımız iş yok bizim. Beklentimiz; buranın gençlere, kulübe hibe olması” dedi.

'SAHAYI KULLANIYORDUK'

ORTAKÖYSPOR Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aykut Şahin ise eskiden kulüplerinin olduğunu belirterek, şimdi dernek olarak devam etiklerini söyledi. Sahayı kullandıklarını ifade eden Şahin, “Sahamız satılığa çıktı. Belediye ile görüşecektik. Durdurulduğunu duyunca bir girişimde bulunmadık. Otunu toplayıp, kirecini atacağız. Fileleri takıp, oynamaya devam edeceğiz. Bir daha satış ile ilgili bir süreç olursa tüm gençler toplanıp, görüşeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BELEDİYE SESSİZ KALDI

Konuyla ilgili aradığımız Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ile toplantıda olduğu gerekçesiyle görüşemedik. Konuyu aktardığımız yetkililerden de herhangi bir geri dönüş yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!