TIR Garajı'ndaki cinayet davasında SMS'ler bozma gerekçesi oldu

Güncelleme Tarihi:

TIR Garajındaki cinayet davasında SMSler bozma gerekçesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 15:08

TIR Garajı'ndaki cinayet davasında SMS'ler bozma gerekçesi oldu

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN / BURSA, (DHA) -  BURSA'da, Erdal Alabaş'ı ensesinden tek kurşun ile vurarak öldürdükten 1.5 yıl sonra polis tarafından yakalanıp tutuklanan ve yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Mustafa Karakuş'a verilen cezayı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi bozdu. Mahkeme, Karakuş'un Erdal Alabaş'a cep telefonuyla gönderdiği mesajlarda kadın külodu, desenli külotlu çorap, tayt, ayakkabı ve genç 'gay'lerin telefon numaralarını istediğini, Alabaş'ın ise 'bu mesajları ailesine göstereceği' yönünde cevap yazdığını hatırlattı. Mahkeme bu tehditlerin sanık için 'haksız tahrik' indirimi olarak değerlendirilmesini istedi. Bu bozma kararı üzerine Mustafa Karakuş'un yargılanmasına yeniden başlandı.
Bursa'da Çağlayan TIR Parkı'nda 2014 yılında, 28 yaşındaki Erdal Alabaş ensesinden tabancayla tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu. Polis, Erdal Alabaş'ın cinayet şüphelisi olarak telefonla en son defalarca konuştuğu, aralarında eşcinsel ilişki olduğu iddia edilen Mustafa Karakuş'u olaydan 1.5 yıl sonra yakaladı. Tutuklanan ve suçlamaları kabul etmeyen Karakuş, yargılandığı Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
MESAJLAR 'HAKSIZ TAHRİK' NEDENİ
Mustafa Karakuş, cezaya avukatları aracılığıyla itiraz etti. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliyesi 1'inci Ceza Dairesi kararı sanık lehine bozdu. Mahkeme, dava dosyasında yer alan Mustafa Karakuş'un Erdal Alabaş'a ısrarla SMS gönderip 'kadın külotu, desenli külotlu çorap, tayt ile ayakkabı ve genç 'gay'lerin telefon numaralarını istediğini' hatırlattı. Mahkeme, buna karşılık Alabaş'ın, 'bu mesajları ailesine göstereceği' yönünde yanıt yazdığını, bunun da 'haksız tahrik' nedeni olarak sanığın lehine değerlendirilmesini istedi.
MESAJLARI KABUL ETMEDİ
Bunun üzerine Mustafa Karakuş'un yargılanmasına yeniden başlandı. Tutuklu bulunduğu Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile ifade veren Karakuş, suçlamayı ve mesajları kabul etmedi. Yargılamada hazır bulunan Erdal Alabaşın yakınları ise sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Mahkeme duruşmayı karar verilmek üzere ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!