TEGV’li çocuklar için koşacak

Güncelleme Tarihi:

TEGV’li çocuklar için koşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 08:50

Türkiye’nin görme engelli ilk milli atleti ve dağcısı Necdet Turhan, bu kez Türkiye Eğitim Gönüllüleri’nde (TEGV) eğitim alacak çocuklar için koşuyor. Yarın Bursa Eker I Run’da TEGV kampanyası açan Turhan, “Bursa’da Geleceği Eğitimle Dönüştürelim” projesi kapsamında TEGV’li çocuklar için bağış toplayacak.

Haberin Devamı

Daha önce beş kıtada maraton koşan ve beş kıtada zirveye tırmanan eğitim gönüllüsü Necdet Turhan, yarın gerçekleştirilecek Eker I Run koşusunda TEGV’li çocuklar için yarışacak. Necdet Turhan, “Bursa’da Geleceği Eğitimle Dönüştürelim” projesi kapsamında açılan yardım kampanyası ile bağış toplanacağını belirterek, “Bursa Öğrenim Birimi, TEGV’in 6-14 yaş aralığındaki çocuklara eğitim desteği sağladığı 55 etkinlik noktasından biri. Açılan yardım kampanyası ile de çocukların bir yıllık eğitim desteğinin karşılanması hedefleniyor. Eker I Run’da Türkiye’deki sosyal sorumluluk projelerini destekleyen Adım Adım grubundan gönüllü antrenör Mehmet Çatalağaç kılavuzluğunda koşacağım. Bu projeye destek vermekten son derece mutlu ve onurluyum. TEGV Bursa Öğrenim Birimi için adım atmak isteyen herkesin https://ipk.adimadim.org linki üzerinden kampanya sayfama ulaşarak bağış yapması yeterli” dedi.

Haberin Devamı

17 EKİM’E KADAR SÜRECEK

TEGV’den yapılan açıklamada ise “Bursa’da Geleceği Eğitimle Dönüştürelim” projesi kapsamında yarışa katılacak olan tüm koşucuların Bursa Öğrenim Birimi’nde etkinliklere katılacak olan ilköğretim çağındaki çocuklara fenden matematiğe, okumadan bilişime, sanattan İngilizce’ye kadar birçok farklı alanda eğitim desteği fırsatı sunacağı belirtildi. TEGV’de eğitim desteği alacak bir çocuğun bir yıllık eğitim gideri 300 TL iken, koşudan 75 bin TL toplam bağış miktarı hedefleniyor. 27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteği ile 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan TEGV’in Bursa Öğrenim Birimi için adımların atılacağı kampanyası ise 17 Ekim’e kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!