Tarihi Fidan Han'ın çehresi değişecek

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Fidan Hanın çehresi değişecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 16:27

- Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: "İç Fidan Han'ı arkeoparka dönüştüreceğiz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Merkez Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi İç Fidan Han'ı arkeoparka dönüştüreceklerini bildirdi.

Osmangazi Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Payitaht Çarşısı projesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Gürses, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Fidan Han'da incelemelerde bulundu.

Yapılacak rekonstrüksiyon ve düzenleme çalışmalarıyla mevcut çözüntü bölgesinin arındırılacağını ifade eden Dündar, Tuz Pazarı'ndaki balık pazarını da projeye dahil edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fidan Han ve çevresi ile ilgili yürütülecek çalışmalarla ilgili imar planı ve proje çalışmaları devam ediyor. Proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından başlatılacak çalışma ile İç Fidan Han'ın içerisindeki kalıntılar bir bir ortaya çıkartılarak, İç Fidan Han arkeoparka dönüştürülecek. Doğu cephesinden yeni bir kapı açılarak, Fidan Han'ın yaya aksına açılması hedefliyoruz. Böylece, Fidan Han ve çevresi turistik bir alan özelliği kazanacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!