Şehir merkezinde tatbikatlı ilk yardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Şehir merkezinde tatbikatlı ilk yardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 14:45

Şehir merkezinde tatbikatlı ilk yardım eğitimi

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR/BURSA, (DHA) - DÜNYA İlk Yardım Günü Bursa'da yürüyüş ve ev kazalarına yönelik ilk yardım bilinçlendirmeleri gösterileri ile kutlandı. Program sonunda çok sayıda vatandaş ile 112 Acil Servisi çalışanları'nın yanı sıra kurtarma çalışmalarında görev alan AFAD ve itfaiye görevlileri günün anısına havaya balon bıraktı.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, trafik kazasında, boğulmada ve tüp patlamasında yapılması gereken ilk yardım müdahaleler anlatıldı. Etkinliklerin ardından açıklama yapan Türk Kızılayı Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yılki temasının "Ev Kazalarında İlk Yardım" olduğunu, her evde ilk yardım bilen en az bir kişinin olması gerektiğini açıkladı.  Dokunmazer, "Avrupa'da her yıl 3 milyon insan ev kazaları geçiriyor. Bunların 7 binden fazlası ölümcül sonuçlara yol açıyor. Bunun için herkes ilk yardım öğrenmeli.17 Ağustos depreminden sonra ilk yardım konusu ortaya çıktı. 2000 yılından bu yana ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı. O günden bugüne kadar gerek iş kazaları gerek afet gerekse acil durumlara yönelik vatandaşların bilinçlenmesi için 100 binden fazla kişiye eğitim verildi. Bursa Şubesi olarak da her yıl 3 bin kişiye ilk yardım hizmeti veriyoruz. Gayemiz evlere kadar inilmesidir. Herkesin ilk yardımı öğrenmesini istiyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından tüm etkinlik katılımcıları ilk yardımın önemine dikkat çekmek için onlarca balonu gökyüzüne bıraktı.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!